Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Ingen sociale arrangementer: Her er de nye restriktioner på Københavns Universitet

Det er ikke længere tilladt for studerende og ansatte at snuppe en enkelt øl på campus efter en forelæsning. Det er blandt de nye coronatiltag på Københavns Universitet, der gælder frem til 22. september.

Regeringen genindførte mandag en række coronarestriktioner i flere kommuner, herunder København, efter at smittetallene har bevæget sig opad i de seneste uger. Blandt andet blev forsamlingsforbuddet sænket fra 100 til 50 mennesker.

»Vi er nu i den mest bekymrende situation med smittestigning siden foråret,« sagde sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke (S), på et pressemøde.

Udviklingen får nu også konsekvenser på Københavns Universitet.

I en nyhed på intranettet skriver universitetet, at en yderligere række tiltag skal bekæmpe spredning af coronavirus – i første omgang i de kommende fjorten dage, altså frem til den 22. september.

»Al aktivitet, der ikke er direkte knyttet til uddannelse og forskning, holdes på et minimum,« lyder det.

Det betyder, at alle sociale arrangementer bliver aflyst, også dem, der er planlagt som et led i studiestarten.

Ansatte bedt om at blive hjemme

I forvejen havde Københavns Universitet lukket for sociale arrangementer, der ikke har en faglig karakter, men nu vil heller ikke aktiviteter, der er knyttet til forelæsninger, symposier eller lignende, blive afholdt på campus.

Det vil sige, at det ikke er muligt at afholde receptioner, ligesom det ikke er tilladt at tage en øl med en studiekammerat eller en kollega på campus.

For studerende gælder, at undervisningen fortsætter som normalt, men universitetet udelukker ikke, at flere undervisningsforløb kan blive flyttet fra fysiske lokaler til nettet. Al studievejledning kommer desuden til at foregå digitalt eller over telefon.

Medarbejdere på universitetet opfordres til at arbejde hjemme så meget som muligt, mens campus vil holde lukket om natten i de kommende fjorten dage.

Til gengæld er det stadig muligt at afholde fx kurser og seminarer fysisk, hvis man overholder retningslinjerne, blandt andet et afstandskrav på én meter.

Seneste