Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ny institutleder til Statskundskab

Navne — Norske Nina Græger tiltræder i efteråret posten som institutleder for Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

Den 54-årige norske forsker og politiske rådgiver Nina Græger skal stå i spidsen for Institut for Statskundskab fra september 2019.

Nina Græger er selv uddannet i statskundskab fra Universitetet i Oslo i 1994 og har 25 års erfaring med forskning og rådgivning af politikere i hjembyen. Hun har blandt andet været rådgiver for Jens Stoltenberg, da han var energiminister.

Nina Græger tager over fra Mikkel Vedby Rasmussen, der siden februar har siddet i stillingen som dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Jacob Gerner Hariri har i mellemtiden været konstitueret institutleder.

Om ansættelses af Nina Græger siger dekan Mikkel Vedby Rasmussen i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet:

»KU Statskundskab hører til i den europæiske elite af statskundskabsinstitutter, og jeg er utrolig glad for, at vi med Nina Græger får en leder, der kan se instituttet i et europæisk perspektiv og bruge sine erfaringer fra Norge og resten af verden til at udvikle vores forskning og uddannelse.«

»Det er et privilegium«

Den nye institutleder har siden 2006 været seniorforsker for det udenrigspolitiske institut og tænketanken Norwegian Institute of International Affairs (NUPI). Et sted hun også har fire års ledererfaring fra som afdelingsleder.

At Nina Græger nu skal skifte den velkendte arbejdsplads ud med en lederstilling på Danmarks største universitet, ser hun som et privilegium:

Jeg glæder mig meget til at skulle arbejde med nogen af de bedste akademikere inden for deres felt i verden

Nina Græger

»Institut for Statskundskab er sandsynligvis Europas mest interessante statsvidenskabelige miljø og en vigtig præmisleverandør for dansk og international forskning og for det danske samfund. Det at få lov til at være med til at videreudvikle dette institut – som lærested, forskningslaboratorium og mærkevare – er et privilegium og noget, jeg virkelig ser frem til,« siger Nina Græger til Uniavisen.

Nina Græger kalder både Institut for Statskundskab og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet for veldrevet, og hun glæder sig til samarbejdet med fakultetets ansatte og de studerende:

»Jeg glæder mig meget til at skulle arbejde med nogen af de bedste akademikere inden for deres felt i verden og med dygtige og ambitiøse studerende på alle niveauer,« siger Nina Græger.

Mange visioner for Statskundskab

Nina Græger begynder i sit nye job den 16. september 2019. Inden da lader hun op med at snorkle, solbade og cykle i Kroatien sammen med sin familie. Hun vil også gerne nå at læse nogle gode bøger af danske forfattere.

Og når Nina Græger tiltræder som ny institutleder i efteråret bliver det med en række visioner for det danske samfundsvidenskabelige institut:

»I min vision skal instituttet blandt andet være en leverandør af kundskabs-udvikling og fremragende forskning og have en bredt anlagt, pluralistisk og global portefølje, både i undervisning og forskning. Ved at fremme en helstøbt overgang mellem undervisning og forskning håber jeg, at vi kan skabe gode synergieffekter og uddanne studenter, som er rustet til at identificere og håndtere dagens og fremtidens udfordringer,« siger hun.

Seneste