Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Statskundskab er det studie, der bedst kan lide Søren Pinds hår

Statistik — Statskundskabsstuderende har en udtalt forkærlighed for uddannelsesministerens frisure, økonomistuderende stjæler flest cykler, og kommende sociologer har oftest sokker på i kanen. Læs resultaterne fra 'CSS undersøgelsen 2017' her.

De økonomistuderende stjæler flest cykler, de fleste studerende ville helst være en passionsfrugt, og 76 procent af de sociologistuderende har engang skrevet et digt.

Det er nogle af konklusionerne fra ‘CSS undersøgelsen 2017’, en spørgeskemaundersøgelse, der – med et pænt stort glimt i øjet – undersøger fordomme og følelser hos de studerende på Center for Sundhed og Samfund (CSS).

SF’ere har oftest kæreste. Konservative sjældnest
CSS-undersøgelsen 2017

Bag CSS-undersøgelsen står Tobias Schjødt Kjær og Blanca Josefine Pérez Schjødt, som læser henholdsvis sociologi og antropologi. Deres spørgeskema blev til over to flasker vin. Det er siden blevet besvaret af 650 CSS-studerende, og deres svar afslører en lang række sjove, skøre og tåkrummende sammenhænge.

Cykeltyve, rumvæsner og Søren Pind

For eksempel viser undersøgelsen at:

 • Studerende, som tror, der findes liv i verdensrummet, med større sandsynlighed har en kæreste end dem, der ikke gør.
 • Folk, der stjæler cykler, har flere sexpartnere end folk, der nøjes med at tage deres egen cykel hjem fra fredagsbar.
 • Og, som overskriften afslører: Statskundskab er det studie, der bedst kan lide uddannelsesminister Søren Pinds hår

 

Apropos sidstnævnte, så kan mænd bedre lide den pindske hårpragt, end kvinder kan. Og højreorienterede CSS-studerende er gladere for de liberale forskningsministerlokker end deres venstreorienterede studiekammerater.

22 procent af sociologerne har prøvet bondage; 8 procent af økonomerne har prøvet det.
CSS-undersøgelsen 2017

Andre iøjnefaldende svar fra CSS-undersøgelsen:

 • En sjettedel af de studerende har engang stjålet en cykel (og de økonomistuderende er de største cykeltyve)
 • Dobbelt så mange mænd som kvinder ville være en banan – såfremt de var en frugt selvfølgelig.
 • Og flere studerende vil være bedste venner med Kronprins Frederik end med Kanye West eller Søren Ryge.

 

Let’s talk about sex

Blanca Schjødt og Tobias Kjær har også spurgt til de studerendes privatliv og seksuelle vaner. De samfundsvidenskabelige studerende har generelt ret høje tanker om sig selv (ellers er de bare en flok ualmindeligt smukke unge mennesker): 43 procent af de studerende finder, at de selv er pænere end gennemsnittet, mens kun 9 procent synes, at de er mindre pæne end den gennemsnitlige pænhed.

 • 89 procent af de mandlige respondenter tror, at deres penislængde er mere end 13,1 cm., som er det danske gennemsnit.
 • På både Økonomi og Antropologi gættes der i gennemsnit 4 cm over det faktiske danske gennemsnit.
 • 22 procent af sociologerne har prøvet bondage; 8 procent af økonomerne har prøvet det.
 • Psykologer har flest trekanter; sociologer har oftest sokker på i kanen.
 • På Økonomi er 95 procent heteroseksuelle; på Antropologi er tallet 77.
 • Sociologer og antropologer har haft flest seksuelle partnere.

 

De mandlige studerende vurderer, at de har prøvet mere under sex end deres kvindelige medstuderende mener. 17 procent af de økonomistuderende har været i tvivl om deres seksuelle orientering. Tallet på stort set alle andre studier ligger over 30 procent.

Konservative studerende er singler

De studerende på Statskundskab og Økonomi er vilde med Morten Østergaard. På begge studier er Radikale Venstre det største parti. Anderledes ser det ud for de sociologi- og antropologistuderende – her rydder Enhedslistens Pernille Skipper og co. bordet og indtager pladsen som det suverænt mest populære politiske parti. Til gengæld har dem der stemmer på Socialistisk Folkeparti, oftest en kæreste, mens dem der stemmer konservativt, i højere grad må finde sig til rette som singler.

Dobbelt så mange mænd som kvinder ville være en banan - såfremt de var en frugt selvfølgelig.
CSS-undersøgelsen 2017

Ikke alle undersøgelsens resultater falder i ‘spas og løjer’-kategorien. For eksempel viser den også, at 42 procent af de studerende har grædt inden for den seneste uge og 71  procent i løbet af den seneste måned. Dette resultat var et af dem, der gjorde særligt indtryk på de to studerende bag undersøgelsen.

»For mig er et af de resultater, der skiller ud, at så mange har grædt for nyligt. Jeg kunne godt tænke mig at bruge præcis det tal til en form for lille kampagne for at passe på hinanden og også huske på, at man ikke er alene om til tider at have det svært,« fortæller Blanca Schjødt.

Du kan læse alle undersøgelsens resultater her.

Seneste