Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Navne

»Jeg nærlæste Uniavisen og følte mig mindre alene og mere forbundet«

Jubilæum — I anledning af Uniavisens 50 års-jubilæum har vi bedt vores læsere give os et par ord med på vejen. Sure som søde. Læs, hvad forfatter Leonora Christina Skov synes om Uniavisen her.

Vil du være med?

Skriv til uni-avis@adm.ku.dk, hvis du vil være med i kakofonien af stemmer, der mener noget om Uniavisen.

Leonora Christina Skov gik kold mellem døde, hvide mænd på pensumlisten, da hun læste litteraturvidenskab i perioden fra 2005 til 2015. Siden blev hun forfatter, debattør og anmelder og bragede igennem som bestseller med den autofiktive roman Den, der lever stille.

LÆS OGSÅ: I 50 år har KU flashet både strandmuskler og bingovinger i al offentlighed

Her giver vi ordet til Leonora Christina Skov:

»Jeg læste litteraturvidenskab i ni år, selv om guderne skal vide, at jeg ikke passede ind med min interesse i feminisme og kvinders litteratur. Men Uniavisen, der dengang hed Universitetsavisen, gav mig tidligt en fællesskabsfølelse med studerende på andre fag. Jeg nærlæste avisen og følte mig mindre alene og mere forbundet.«

»Mange år senere videregav jeg mine erfaringer i Uniavisens serie med tidligere alumner, og jeg havde så meget at sige om at finde sin egen vej, at den opvakte studenterjournalist nær aldrig var kommet hjem. Mit unge jeg skulle bare have vidst, at jeg en dag ville ende i spalterne på den måde.«

LÆS OGSÅ: Alumneinterview med Leonora Christina Skov

Seneste