Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Jura dropper forhadt printerkrav

IT-forbistring — Det har været et krav, at de studerende på Jura medbragte deres egen printer til eksamen, men det er slut nu.

De studerende på Jura har i årevis bandet, fordi de skulle medbringe deres egen printer til eksaminerne i Frederiksberg Hallerne.

Nu er det dog snart slut med synet af sammenbidte jurastuderende med store uhandy sporttasker på vej i s-toget, bussen eller metroen.

Efter en længere tid med utilfredshed, underskriftsindsamlinger er problemet endelig blevet løst.

Mandag d. 13. Februar 2017 meddelte administrationen på Det Juridiske Fakultet de studerende, at der ikke længere skal afholdes eksaminer i Frederiksberg Hallerne, men der derimod nu skal bruges Digital Eksamen, så kravet om egen printer bliver unødvendigt.

»Med flytningen til Søndre Campus får alle studerende mulighed for at aflægge deres skriftlige eksamen med tilsyn i digital eksamen. Det gælder for alle store, obligatoriske fag med over 500 studerende tilmeldt eksamen. Det betyder, at både opgaveudlevering, -besvarelse og -aflevering sker elektronisk, og at printer bliver overflødig.«

»Fakultetet har længe været opmærksomme i det uhensigtsmæssige i, at de studerende skulle medbringe egen printer til eksamen i Frb Hallerne. Jeg er rigtig glad for, at vi dermed har kunne forbedre de studerendes forhold på dette område også,« skriver Stine Jørgensen, prodekan for uddannelse.

Hun skriver også, at det hele tiden har været tanken at droppe printerkravet, når fakultetet flyttede til Amager.

Glæde hos de studerende

Løsningen på printerproblemet skabte glæde hos Victoria Sobocki, der d. 7. Februar 2017 valgte at starte en underskriftsindsamling til afskaffelse af printerkravet.

»Jeg startede underskriftsindsamlingen, fordi jeg synes, at det var en gammel måde at gøre det på, når nu de andre uddannelser altid har afleveret digitalt. Det var utrolig stressende at skulle medbringe egen printer og det var selvfølgelig også rigtig tungt og upraktisk at skulle transportere den frem og tilbage,« siger hun.

Printerkravet ville ikke have påvirket de eksaminer, som hun selv  mangler, men hun glæder sig over, at andre studerende slipper for bøvl.

Hul i hovedet

Victoria Sobockis  underskriftsindsamling nåede ud til hundredevis af jurastuderende, som delte hendes vrede og frustration på Facebook. På få dage underskrev 130 studerende og flere af dem kom med længere, utilfredse kommentarer.

Ifølge Victoria Sobocki er problemet ikke kun bøvlet med at få printeruhyret bragt til eksamenslokalet. Det larmede også  gudsjammerligt, når de flere hundrede studerende skulle printe ud.

Hun har også været vidne til studerende, der desperat forsøgte at hive papir ud af deres printer, der havde sat sig fast.

De jurastuderende skulle også ofte bruge energi og ressourcer på at få planlagt kørsel med taxa eller familiens bil til og fra eksaminerne, da det var tungt at transportere printer, bøger, computer, ledninger mv. frem og tilbage.

Der har endda været en KU-studerende, som blev mistænkt for at være terrorist, da en medpassager i S-toget meldte ham til politiet for mistænkelig adfærd, fordi han virkede nervøs, mellemøstlig af udseende og medbragte en stor taske (som altså viste sig at indeholde en printer).

 

Seneste