Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Jura-voxpop: »Jeg prøver at prioritere min tid«

VOXPOP - Er studiekulturen på Jura virkelig så konkurrencepræget, at de studerende ikke har tid til venner og familie? Universitetsavisen har spurgt et par jurastuderende.

Nida Koca er 19 år gammel, læser på tredje semester på Jura og har et studierelevant studiejob ved siden af.

Er studiet så krævende, at du ikke har tid til at se dine venner og familie jævnligt?

Jeg ser mine venner og familie, men ikke så meget, som før jeg startede på studiet. Min familie ser jeg dagligt. Og jeg prøver at prioritere min tid, så jeg også har tid til at se mine venner. Mine venner her i Jurahuset ser jeg dagligt. Men mine andre venner ser jeg ikke lige så tit, en gang om ugen måske.

Er der meget karakterræs på jurastudiet?

Nej, det synes jeg ikke, ikke de studerende imellem. Jeg går selv meget op i at få gode karakterer, men det er ikke et pres, der kommer udefra, eller fordi jeg føler, at jeg skal konkurrere med nogen.

Føler du dig presset på grund af dit studie og studiejob?

Jeg føler mig faktisk ikke presset, man vænner sig hurtigt til det i hvert fald.

Læs også Jura-voxpop: Karaktererne fylder meget

Seneste