Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Jura-voxpop: »Karaktererne fylder meget«

VOXPOP - Er studiekulturen på Jura virkelig så konkurrencepræget, at de studerende ikke har tid til venner og familie? Universitetsavisen har spurgt et par jurastuderende.

Peter Nielsen er 28 år, læser på tiende semester og har et studierelevant studiejob ved siden af studiet.

Er studiet så krævende, at du ikke har tid til at se dine venner og familie jævnligt?

Studiet er jo lidt, hvad man gør det til. Jeg har ikke selv læst på normeret tid, men jeg kan forestille mig, at det vil være hårdt at gøre. Jeg synes, at jeg har rigeligt tid til at se venner og familie ved siden af mit studie. Venner ser jeg dagligt, men der er selvfølgelig også et sammenfald, så en del af mine venner også læser jura.

Er der meget karakterræs på jurastudiet?

Ja, og det synes jeg egentlig er ærgerligt, for det fylder meget i dialogen jurastuderende imellem, hvordan det er gået til eksamen, hvilke karakterer man har fået, og hvilke fag man skal vælge for at få gode karakterer.

Jeg har indtrykket af, at karaktererne betyder mere på jurastudiet end på mange andre uddannelser, når jeg taler med min venner fra andre studier. Til gengæld er studiemiljøet rigtig godt.

Er det vigtigt at have et studierelevant studiejob på Jura?

Det har jeg haft hele mit studie. Det er selvfølgelig fordi, det er godt at tænke på sit cv, allerede imens man studerer. Og så er det for at være attraktiv for arbejdsgiverne, når jeg er færdig.

Men det er jo også af nød. Det er dyrt at bo i København, og SU’en er så lav, at man er tvunget til at have et job ved siden af studiet, hvis man vil føre en nogenlunde normal tilværelse.

Læs også: Jura-voxpop: »Jeg prøver at prioritere min tid«

Seneste