Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Københavns Universitet aflyser ny kvote 2-optagelsesprøve på grund af coronakrisen

Kvote 2-ansøgere skulle for første gang have taget en kognitiv test, men på grund af COVID-19-smittefare, har man ændret optagelsesproceduren. Ansøgere til Københavns Universitet på kvote 2 vil stadig skulle igennem et interview.

I år skulle kvote 2-ansøgere til Københavns Universitet for første gang have taget en kognitiv test, men på grund af COVID-19-smittefare, har Københavns Universitet valgt at ændre den nye optagelsesprocedure. Det oplyser sektionschef i Uddannelsesservice på Københavns Universitet Pernille Kindtler i en mail til Uniavisen.

Den kognitive test skulle have været afviklet i slutningen af april eller begyndelsen af maj på universitetet.

Kvote-2-ansøgerne skal stadig gennemgå et skriftligt eller mundtligt optagelsesinterview, skriver Pernille Kindtler. De interview foretages online hjemmefra, og ansøgerne skal tilmelde sig inden den 22. marts på Mit KU.

Aflyst test erstattede karakterkrav

Københavns Universitet har indtil i år haft et karakterkrav på 6,0 for at søge ind på universitet gennem kvote 2, men det krav blev efter kritik erstattet af den nye optagelsesprocedure med en kognitiv test.

»Det er ikke en paratvidenstest, som man kender den fra for eksempel Journalisthøjskolen, men en test, der afprøver de studerendes generelle færdigheder inden for både det sproglige og matematiske område og deres evne til at kunne forholde sig til ukendt stof,« sagde sektionschef Pernille Kindtler sidste år om optagelsesprøven.

LÆS OGSÅ: Kvote 2-ansøgere på Københavns Universitet skal sorteres med kognitiv test

Antallet af kvote-2-ansøgere til universitetet er eksploderet i år. Københavns Universitet havde ved udløbet af ansøgningsfristen den 22. marts (fristen blev i år udskudt en uge af uddannelses- og forskningsministeren grundet coronakrisen) fået 16.916 ansøgninger. Det er 7.786 flere ansøgninger end i 2019. 4.043 flere havde søgt.

»Tallene er en stor overraskelse,« sagde Pernille Kindtler, da opgørelsen kom:

»Vi har en 85 procents stigning i antallet af ansøgninger og 58 procent flere ansøgere, idet hver ansøger jo godt kan søge ind flere steder. Vi har aldrig haft flere ansøgere til kvote 2.«

Hun gættede på, at både det skrottede karakterkrav, afskaffelsen af uddannelsesloftet og forlængelsen af ansøgningsfristen spillede ind på det øgede antal ansøgere.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Seneste