Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Københavns Universitet spænder ben for studenterdemokrati

Univalg 2022 — Trods adskillige henvendelser har ledelsen ikke givet os retningslinjer for valgkampen op til KU-valget i år. Resultatet er, at vores dyre plakater bliver taget ned og smidt ud af universitetets egne ansatte.

Endnu en gang har vi studenterpolitiske organisationer på Københavns Universitet måttet lide under manglende retningslinjer for univalget og valghandlinger i den forbindelse. Det gør det svært at føre valgkamp og informere de studerende om univalget, når vi ikke ved, hvad vi må og ikke må.

Fredag aften blev Københavns Universitet som sædvanlig plastret til med valgplakater af Studenterrådet, Frit Forum og Konservative Studerende, hængt op med malertape, præcis i overensstemmelse med de længe ventede retningslinjer fra sidste år. Alligevel har vi i skrivende stund, midt i valgugen måttet indfinde os med, at vores valgplakater er taget ned og i nogle tilfælde smidt ud.

Ugen før univalget blev skudt i gang manglede vi stadig retningslinjer for plakatophængning og andre valghandlinger. Efter utallige forgæves henvendelser, mails til universitetets valgsekretariat, opkald til rektoratet og viderestilling til personer, der ikke havde nogen anelse om, hvad det overhovedet var, vi spurgte ind til, måtte vi i de studenterpolitiske organisationer konstatere, at Københavns Universitetet heller ikke i år havde gidet udarbejde og udstikke fælles retningslinjer for univalget.

LÆS OGSÅ: Plakatfejde – er det aktivisme eller hærværk?

Giv os gode rammer for valghandlingen

Vi fører valg for at tale med vores medstuderende, og for at fortælle dem, hvor vigtigt universitetsdemokratiet er. Ikke for at forsøge at finde rundt i KU’s bureaukrati på tværs af seks fakulteter.

Det er superærgerligt, at vi som engagerede studerende skal se vores frivillige arbejde være forgæves, når de valgplakater vi har brugt utallige timer og penge på at hænge op, bliver revet ned og smidt ud af universitets egne ansatte. Særligt provokerende er det, når vi i år har taget ekstra klimahensyn ved at købe bæredygtige plakater i god kvalitet, så de kan genbruges til næste år.

Der skal herfra lyde en samlet opfordring fra Frit Forum, Studenterrådet og Konservative Studerende til Københavns Universitets ledelse om at udstikke fælles retningslinjer for univalget til næste år. Vi har som studenterpolitiske organisationer brug for, at universitetet faciliterer gode rammer for valghandlingen, så studenterdemokratiet kan blomstre, valgdeltagelsen kan øges og de studerendes medbestemmelse kan sikres.

LÆS OGSÅ: Ledelsens svar til de studerende

Seneste