Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Københavns Universitet udvider i topledelsen

Administration — En ekstra prorektor skal »varetage universitetets interesser på det forskningspolitiske område«.

Københavns Universitets øverste ledelse, direktionen, består af tre personer – rektor, universitetsdirektør og en prorektor – men snart får de følge af endnu en prorektor.

Den nye prorektor kan regne med at tjene godt 1.500.000 kroner inklusiv pension i årsløn. Det er en af de bedst betalte stillinger på universitetet. Den tidligere prorektor for forskning Thomas Bjørnholm, tjente lige over 1,6 million kroner, cirka 200.000 kroner under lønnen til rektor Henrik C. Wegener.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Ifølge jobopslaget skal den nye prorektor »varetage universitetets interesser på det forskningspolitiske område.« Vedkommende skal opbygge relationer på vegne af Københavns Universitet og skaffe penge hjem til universitetet (over en tredjedel af universitetets indtægter stammer fra eksterne kilder, især fonde).

Efter at Københavns Universitet i en årrække har satset på at blive et internationalt universitet, er en tredjedel af universitetets forskere i dag udlændinge, og den nye prorektor skal pleje og udbygge de internationale forskeres netværk.

Den forrige rektor havde også to prorektorer

Det nye prorektorjob ligner til forveksling den stilling, som den nuværende rektor, Henrik C. Wegener, havde, før han kom til Københavns Universitet. Da var han prorektor på Danmarks Tekniske Universitet med ansvar for forskning og internationale relationer.

Selv om ledelseslaget på øverste dæk bliver 33,3 procent tykkere med nyansættelsen, har Københavns Universitet faktisk i lange perioder tidligere haft to prorektorer.

Under den tidligere rektor Ralf Hemmingsen var der i en årrække både en prorektor for uddannelse og en for forskning, så det er på en måde et brud på en norm, at Henrik C. Wegener i to år har nøjedes med en enkelt, nemlig Bente Merete Stallknecht, som er professor i medicin, og i dag har særligt ansvar for uddannelse.

Foruden en ny prorektor skal Københavns Universitet også i gang med at lede efter en egnet person til at være dekan for sit Humanistiske Fakultet, for den nuværende stopper ved udgangen af juli måned efter blot to år i jobbet.

LÆS OGSÅ: To år var nok. Dekan stopper på Humaniora.

Ansøgningsfristen til prorektorjobbet er 23. august 2020.

Seneste