Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Konservative Studerende udsat for hærværk

Hærværk — Natten til fredag d. 12. maj mødte Konservative Studerendes formand ind til hærværksramte lokaler. Det er politisk motiveret, lyder det fra studenterorganisationen. Ledelsen bakker op.

»Valgplakater var revet ned fra væggene. Der var smidt kaffe ud over det hele. Vaser og stearinlys lå smadret på gulvet.«

Sådan fortæller Konservative Studerendes formand, Marlene Budolph. I morges mødte hun alene ind i studenterorganisationens lokaler på CSS, der i løbet af natten var blevet udsat for hærværk.

»Det var enormt ubehageligt at møde ind, og det var meget tydeligt, at dem, som havde været herinde, ikke syntes, at vores budskaber er særligt gode. Der var ikke stjålet noget, men der var ødelagt vaser og plakater,« siger hun.

Hun mener derfor, at der er tale om politisk motiveret hærværk.

»Det er ikke første gang, vi oplever, at der bliver begået hærværk mod valgplakater eller andet indhold med politiske budskaber. Under universitetsvalget oplevede vi, at vores valgplakater blev revet ned eller ødelagt næsten med det samme, når de kom op. Nogle gange kunne de ikke få lov til at hænge mere end 2-3 timer, før de var fjernet eller ødelagt.«

Ledelsen tager afstand fra hærværk

Trods tidligere problemer med valgplakater har Konservative Studerende aldrig oplevet hærværk i en grad som denne, fortæller Marlene Budolph, der i morges kontaktede Det Samfundsvidenskabelige Fakultets ledelse med det samme.

»Vi rørte ikke ved noget, før ledelsen havde været ude og se hærværket. Nu har de meldt det til politiet, og de har også anerkendt vores teori om, at det kan være politisk motiveret. Vi er glade for, at det bliver taget alvorligt.«

LÆS OGSÅ: Nicola Emily Larsen er den eneste borgerlige på sit hold

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har taget afstand fra hærværket gennem sin officielle Twitter-profil. Det gælder også fakultetets dekan Mikkel Vedby Rasmussen:

»Dialog og respekt for andres synspunkter er en kerneværdi @KuSamf. Jeg tager stærkt afstand fra politisk motiveret hærværk. Vi har en udfordring med enøjet aktivisme. Derfor arbejder vi målrettet med værdier. De også en del af en universitetsuddannelse,« skriver han om hærværket på sin Twitter-profil.

Seneste