Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

KU åbner museum om naturmedicin

KU's seneste kid i flokken af universitetsmuseer er et skatkammer af urter, potensbiller og kulturelle kuriøsiteter

En opdagelsesrejse i fodsporene på de videnskabsfolk, der gennem århundreder har samlet forskningsmateriale blandt verdens naturfolk.

En udstilling af fremtidens lægemidler som malurt, giftig gulerod, kinabark og skærmplanter fra Middelhavet, der måske kan kurere prostatakræft.

Det nye naturhistoriske museum, som Københavns Universitet åbner fredag den 2. oktober er lille, men kuriøst nok til at plantenørder og grønfingre kan slå rødder i de forskellige udstillinger i timevis.

Kulturelle fortællinger

Vi andre kan få plejet vores indre kulturvoyeurist og måbe over, hvordan regnskovsindianere spiste selvlysende biller for at fremme potensen, og smurte deres pilespidser med naturens egne giftstoffer. Eller som dekan for Farma, Sven Frøkjær formulerer det:

»Med åbningen af NaturMedicinsk Museum får Københavns Universitet et flot lille museum med forskning, fortællinger og genstande fra naturens skatkammer.«

NaturMedicinsk Museum ligger i Det Farmaceutiske Fakultets lokaler på Jagtvej 160, og er det senest åbnede af Københavns Universitets universitetsmuseer, som også tæller bl.a. Botanisk Have, Zoologisk Museum og Medicinsk Museion.

NaturMedicinsk Museum åbner officielt den 2. oktober kl. 14

ser@adm.ku.dk

Seneste