Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

KU skal være et uddannelsesuniversitet i verdensklasse!

Der er brug for større ambitioner for KU's uddannelser, og vi studerende har mange gode bud på, hvordan vi styrker uddannelseskvaliteten. Vær med til masser af bobler, visioner og debat i KU's Festsal d. 30. maj, når Studenterrådet overrækker studerendes bud på en vision for et uddannelsesuniversitet i verdensklasse til rektor.

Uddannelse bliver ikke prioriteret lige så højt som forskning på Københavns Universitet. Sådan kan det i hvert fald se ud efter mange års nedskæringer på uddannelsesområdet, hvor bl.a. omprioriteringsbidrag og reformer dikteret af politikerne har forringet vores faglighed og studiemiljø.

Boblende visioner

Vær med, når Studenterrådet overrækker visionerne til rektor den 30. maj.

Se mere her.

Specialeforsvar og mundtlige eksamener er nogle steder skåret helt væk, og på mange uddannelser er der ikke tilstrækkeligt med feedback og undervisning til at understøtte læringen og den faglige udvikling hos den enkelte studerende.

LÆS OGSÅ: »Jeg synes ikke, Københavns Universitet er et uddannelsesuniversitet i verdensklasse«

Det er et problem, ikke blot for os studerende, men for samfundet som sin helhed. Det forringer vores faglighed og kompetencer, og klæder os ikke godt nok på til at kunne bidrage til forskningen og arbejdsmarkedet, når vi står som færdige kandidater.

Lyt til os studerende

I Studenterrådet vil vi det anderledes. Der er brug for et kursskifte, hvor Københavns Universitet ikke blot stræber efter at være et forskningsuniversitet i verdensklasse, som de profilerer sig med på hjemmesiden, men også har ambitioner om at blive et uddannelsesuniversitet i verdensklasse.

Det er ikke tilfældigt, at vi har lavet en uddannelsesvision netop nu.

Esben Bjørn Salmonsen og Signe Berner Johansen

Derfor har vi spurgt vores medstuderende i vores fagråd og på tværs af universitetet, hvad de mener, der skal til, for at styrke uddannelseskvaliteten på Københavns Universitet. Det er der nu kommet en færdig vision ud af. Det er ikke tilfældigt, at vi har lavet en uddannelsesvision netop nu.

Københavns Universitet er i gang med at udvikle en række pejlemærker for uddannelse, og vores vision er de studerendes bud på, hvad KU’s nye pejlemærker for uddannelser bør være.

Som studerende bidrager vi hver dag til vores uddannelse og studiemiljø, og derfor er vores vision for, hvordan vi styrker uddannelseskvaliteten, helt uundværlig i KU’s arbejde med at sætte en ny retning for uddannelserne.

Ret og pligt

Vi mener at, det bør være et aktivt medborgerskab at studere på Københavns Universitet. Som studerende modtager og bidrager vi på samme tid til vores undervisning, og med det følger derfor både rettigheder og pligter. Vi har ret til gode studiemiljøer, hvor vi kan udvikle os fagligt og socialt. Vi bør alle have mulighed for at forsvare vores speciale og få feedback på vores akademiske arbejde, og vi bør ikke begrænses i muligheden for at tage kurser på tværs af fakulteter og strukturer, når vi tager ejerskab og vælger vores egne faglige vej.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Men vi har også pligt til at tage ejerskab over vores uddannelser. Vi bør bl.a. engagere os aktivt i undervisningen og i de lokale studienævn, hvor vi er med til at udvikle de enkelte uddannelser.

Med pomp og pragt vil vi overrække denne vision til rektor i KU’s fornemme Festsal, og vi håber på at se en masse ansatte og studerende. Vi lover både bobler, quiz, sang, debat, visioner og kanapéer!

LÆS OGSÅ: Det koster kun to promille af KU’s årsindtægter at give alle ret til specialeforsvar

Seneste