Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

KU-studerende er klar til demo

FORBEREDELSE - Studerende på Københavns Universitet gør klar til dagens store demonstration imod forringelser på uddannelsesområdet. Og temperaturen stiger, da meldingen om statsministerens tale rammer de gule vogne på den vindblæste Frue Plads.

Klokken ti mødes en lille flok studerende fra Københavns Universitet på Frue Plads for at gøre klar til dagens store demonstration, der starter på Rådhuspladsen klokken 16.00 i dag.

De studerende fra KU tager DJ og vogne med til demonstrationen. Og alt skal være gult i dagens anledning, uden at der i øvrigt er nogen dybere forklaring på det.

Flag, tyld, bannere og balloner flyver rundt i luften til lyden af anlægget på DJ-vognen, som bliver afprøvet mens kampgejsten bygges op hos de demoklar studerende.

LÆS: Studerende gør klar til kamp.

Demonstration traditionen tro

Det er blevet en årligt tilbagevendende begivenhed, at elev- og studenterbevægelsen demonstrerer mod forringelser på uddannelsesområdet, når Folketinget åbner i oktober. I år er det det landsdækkende initiativ Unge ta’r Ansvar, som har indkaldt studerende, elever og unge i arbejde til demonstrationer i hele landet.

LÆS: »Vi vil have vores uddannelser tilbage«

De unge er utilfredse med de mange nedskæringer, de mener er blevet indført gennem en årrække på ungdoms- og uddannelsesområdet, senest i form af regeringens finanslovsforslag for 2011.

»Målet med demonstrationen i eftermiddag er at råbe politikerne op og få dem til at forstå, at en investering i uddannelse er den eneste ansvarlige løsning,« siger Bjarke Rubow, som er næstformand for Studenterrådet ved KU og skal være konferencier til dagens demonstration.

Løkke øger opbakningen

På Facebook har over 5000 mennesker sagt ja til at deltage i den store demonstration på Rådhuspladsen, og Bjarke Rubow tror, at de bliver endnu flere. Specielt oven på statsministerens åbningstale i dag.

»De vil fjerne SU’en for hjemmeboende, så nu vil gymnasieeleverne helt sikkert forsøge at mobilisere endnu flere til i eftermiddag. De er allerede i gang med at lave telefonkæder,« fortæller han.

Statsministerens forslag vil ikke ramme universitetsstuderende, men Unge ta’r Ansvar er en bred samling af ungdoms- og studenterorganisationer, og man kæmper hinandens kampe. Så temperaturen stiger en smule på den vindblæste plads, da de næsten kampklare KU-studerende får meldingen.

Følg demoen på uniavisen

Fra klokken 15.15 i dag vil der være fordemonstrationer fra blandt andet CSS og KUA, hvor studerende mødes for at gå i samlet flok mod Rådhuspladsen.

De, der holder sig indendøre kan følge liveopdateringer fra demonstrationen her på siderne.

khkr@adm.ku.dk

Seneste