Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Lad os droppe løgnen om at alle kurser har feedback

Univalg 2022 — To-tre sætninger om, hvad der var generelt var godt og skidt ved en mængde opgaver til en forelæsning med 400 studerende, er ikke godt nok. Vi vil arbejde for ægte, individuel feedback på alle kurser.

At finde et kursus på KU uden feedback, er som at finde en nål i en høstak. Studenterrådet har nemlig sikret, at alle kursusbeskrivelser skal indeholde en feedback-fane. Vi har dog ikke selv lyst til at lede i den høstak, for i praksis består den mere af nåle end hø.

Vi mener ikke, der er feedback på alle kurser. Vi mener nemlig ikke, at et svar på et spørgsmål til undervisningen tæller som feedback. Vi mener heller ikke, at to-tre sætninger om, hvad der var generelt var godt og skidt ved en mængde opgaver til en forelæsning med 400 studerende, er godt nok. Vi tror ikke, nogen studerende betragter det som feedback. Hvis den skal være noget værd, skal vi kunne bruge den til at blive bedre.

Ægte feedback ser anderledes ud

Derfor er det på tide, at KU får taget en ordentlig drøftelse af, hvad feedback er. Hvad skal vi med feedback, og hvordan sørger vi for, at studerende reelt oplever at modtage og kunne bruge feedbacken i alle kurser. I dag er det alt for nemt at krydse feltet af på kursussiden og derefter bare fortsætte as per usual.

Det er dog heller ikke holdbart, at nogle undervisere føler sig nødsaget til at bruge deres fritid på at give individuel og gruppefeedback, fordi der ikke er nok timer til det. Den ret til feedback, vi har sikret, skal være reel. Feedback skal prioriteres af både KU og underviserne.

Feedback sikrer uddannelse i verdensklasse

KU skal være et uddannelsesuniversitet i verdensklasse. Derfor er vi så glade for at have sikret mulighed for specialeforsvar. Det er fantastisk, at alle studerende kan afslutte deres uddannelse med en samtale med forskere om deres akademiske produkt. Feedback er nemlig med til at højne kvaliteten af vores uddannelse, og derfor skal KU også prioritere det i øvrige kurser.

LÆS OGSÅ: Endelig! Nu har alle studerende ret til mundtligt specialeforsvar

Stem til univalget

Feedback skal udmøntes lokalt, men de centrale rammer skal give mulighed for det og stille forpligtende krav. Derfor er det essentielt, at der sidder studerende med ved bordet, der har et stærkt demokratisk mandat. Så husk at stemme til univalget i denne uge – vi håber, du vil stemme på fag- og fakultetsråd, faglige foreninger og Studenterrådet.

LÆS OGSÅ: Studenterrådets spidskandidat vil være de studerendes lobbyist

Seneste