Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ny læsesal på Rådhuset

Studieliv — Original udsmykning og en unik udsigt over både Rådhuspladsen og Vester Voldgade står og venter på, at Københavns Universitets læseheste skal indtage det gamle Rådhusbiblioteks lokaler igen.

På Københavns Rådhus kan op til 16 studerende ad gangen fra den 3. september sidde og klare deres pensum i en nyrenoveret læsesal i det gamle Rådhusbibliotek.

Salen er netop blevet genåbnet for besøgende – alle borgere og studerende – på hverdage klokken 9-16, efter at have været lukket siden 2015.

Lokalerne er i løbet af det seneste år blevet nænsomt restaureret, så de i dag fremstår – med få justeringer – som da Københavns gamle rådhus blev indviet i 1905.

I læsesalen står der blandt andet et stort bord, som arkitekten Martin Nyrop selv tegnede til at passe til bibliotekets stole, der stammer tilbage til en tid før 1905.

Tag computeren med

Martin Nyrop var også arkitekten bag Københavns nuværende rådhus på Rådhuspladsen, mens stolene i læsesalen stammer fra byens forhenværende rådhus, der oprindeligt lå på Nytorv, hvor Københavns Byret nu ligger.

Mange andre detaljer i den genåbnede læsesal emmer også af historie, herunder et maleri af P.S. Krøyer.

Borgerrepræsentationen i København lukkede i 2015 Rådhusbiblioteket, fordi biblioteksfunktionerne og materialesamlingen skulle flyttes til Hovedbiblioteket og Københavns Museum, men nu er der altså mulighed for at komme ind i salen igen for at læse – med en helt særlig udsigt over Rådhuspladsen og Vester Voldgade som bonus.

Læsepladserne kan ikke reserves, men udbydes efter først til mølle-princippet, og der er også mulighed for at tage computer med.

LÆS OGSÅ: Den store guide til læsesale i København

Seneste