Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Den store guide til KU’s fredagsbarer

VANDINGSHULLER - Det er en stolt tradition at fejre ugens akademiske bedrifter med at brænde hjerneceller af. Læs alt om KU-campus' bedste barer og klubber her. (opdateret juli 2016)

Efter en uges hårde studier er der intet bedre end at krybe sammen under varm plaid og se et afsnit af Barnaby, mens man overvejer, hvordan man kan blive endnu mere målrettet og fremdriftsorienteret.

Jo, det skulle da lige være at tage i én af KU’s mange fredagsbarer og lægge hjernen i garderoben. Men hvilken fredagsbar? Hvor er der fedt at chille med vennerne? Og hvem maxer ud med stroboskoplys?

Vi har allieret os med Mads Bak fra Universitetsradioens program Festfronten samt en bunke festglade Facebook-læsere og kan præsentere en nogenlunde komplet fortegnelse over KU’s fredagsbarer.

Resten i håret!

A-vej


Frederiksberg Campus, Dyrlægevej 7
A-vej (eller Acaciavej) på Frederiksberg Campus er flere gange blevet kaldt KU’s bedste, både af det faste klientel, glade gæster og festanmeldere.
Baren er en institution i KU’s udenoms-akademiske fredagsliv. Hvorfor? Måske er det de lækre lokaler i den tidligere Landbohøjskoles bygninger, hvor væggene prydes af Storm P’s vægmalerier. Måske er det de billige specialøl, der langes over bardisken i sådan et omfang, at A-vej er en af Carlsbergs største kunder og derfor har fået trykt sit eget ølglas af bryggerigiganten. Eller måske er det fordi stamgæsterne fra bl.a. Veterinærmedicin, Bioteknologi og Fødevarer og Ernæring er så cosy.

»Afdæmpede, flinke og imødekommende,« kaldte vores festanmelder dem, sidste gang, vi var på besøg – og rundede af med skudsmålet: »A-vej er gået rent ind hos mig. Den er helt sikkert flere besøg værd.«

Legendariske A-vej er en af Carlsbergs største kunder. Foto: A-vej.

BARstionen


Søndre Campus, KUA2, Bygning 10
Fredagsbaren på ToRS (Tværkulturelle og Regionale Studier) var i store dele af 2015 og starten af 2016 total-kvæstet på grund af byggeriet af KUA 3, som slugte barens hjørne af KUA 2. Men efter måneders håndværkerdruk i ToRS’ Selskabspavillon, som de studerende døbte deres midlertidige festskurvogn foran KUA2s hovedindgang, genåbnede BARstionen i de gamle lokaler 1. februar 2016 med et par stærke selling points: Tagterrasse og billige øl. What’s not to like?

Biobar

City Campus, Sølvgade 83
De biologistuderendes bar har gennem årtier haft ry for at være en af universitetets hyggeligste. Desværre er det også en af de mindste, og derfor er baren lidt af en lukket fest, der først og fremmest er til for instituttets egne studerende, fortæller arrangørerne.

Caféen?


Nørre Campus, Universitetsparken 15, Bygning 4
Caféen? er en legendarisk caféforening på Nørre Campus, der er ældre end flere af fredagsbarens gæster.

»hold øje med oktoberfesten i Caféen?, hvor vi sidste år havde Heidi-piger til at servere øl i enliterskrus.«

»Fredag = fest,« siger foreningens næstformand Paulin Delvaux, og giver et bud på efterårets højdepunkter: »Kom forbi til Rusbarerne i starten af semestret, hvor de nye russere dyster om at holde de bedste fester. Og så hold øje med oktoberfesten, hvor vi sidste år havde Heidi-piger til at servere øl i enliterskrus.«

Eventyrlystne gæster kan vælge mellem skiftende specialøl, Limfjordsporter og Ale no. 16, der i øvrigt er næstformandens foretrukne. Klientellet er et mix af festglade natur- og biovidenskabelige studerende, og Caféen? fester hver fredag igennem til kl. 03.

Caféen? holder rusbarer i starten af semestret, hvor de nye russere dyster om at holde de bedste fester. Foto: Lene Munk.

Flækken set indefra. Foto: Flækkens Facebookside.

freBAR


Nørre Campus, Universitetsparken 2
De farmacistuderende elsker deres velbesøgte fredagsbar. At folk tydeligvis også elsker hinanden til freBAR, erfarede store dele af KU forrige år, da Sebastian mødte Camilla til en freBAR, glemte at få hendes nummer, og efterfølgende sendte en meget romantisk efterlysningsmail til samtlige Camilla/Kamilla’er på universitetet.

Noget helt andet: Pas på den store, men efter tre øl meget lumske, trappe midt i festlokalet.

»Sebastian mødte Camilla til en freBAR, glemte at få hendes nummer og sendte en meget romantisk efterlysningsmail til samtlige Camilla/Kamilla’er på universitetet«

Frebaren


Søndre Campus, KUA1, Bygning 22
Sprogekvilibristerne på Institut for Nordisk Studier og Sprogvidenskab afholder kun fredagsbar én gang om måneden i Nordisk Kaffebar på KUA – så husk lidt research på kaffebarens facebookside, inden du hiver studiekammeraterne med. I modsætning til mange andre fredagsbarer på KU holder Frebaren lidt igen med temaaftenerne – så den kan være stedet for dig, der ikke orker at hoppe i gamle fastelavnskostumer og hellere vil tylle billige øl i rare omgivelser.

Geobar


City Campus, Østre Voldgade 10
»Geobar er ret hyggelig, også som gæst,« siger A.K. Winding fra Folkesundhedsvidenskab – og samme indtryk fik Uniavisen, sidst vi kiggede forbi. De geografi- og geologistuderende bag baren har tydeligvis en kæmpe fest, og den gode, ja, ligefrem kærlige, stemning spreder sig til det tætpakkede dansegulv og det lige så fyldte område udenfor. Geobar bliver afholdt hver anden fredag, og hver fredagsbar har sit eget tema, som bliver bundet op på en specialøl importeret til lejligheden.

Geobar er en fest – også for barpersonalet. Foto: Thomas Evaldsen

Helga


Søndre Campus, KUA2, Bygning 12
Saxo-instituttets studerende er heldige at have KUA’s største fredagsbar, hvor mængdeshots oven i købet skulle være de billigste på hele KUA (10 for 60).

De store lokaler er kreativt dekoreret med guldberammede malerier af historiske personer – det er jo ikke for sjov, at dette er fredagsbaren for fortidsafficionadoer fra bl.a. Historie og Arkæologi.

Forkvinden for Helga beskriver caféen som et stolt og sjælfuldt samlingssted for alle SAXO-studerende med hang til fredagsøller. Hun et særligt råd parat, hvis man vil føle sig ekstra godt tilpas i baren: »Vi synger altid vores temasang Helga er skøn, som går på Havet er skøn-melodien fra Den lille havfrue. Den er god at kunne.«

Barens temasang ‘Helga er skøn’ går på ‘Havet er skøn’-melodien fra Den lille havfrue. Foto: lene Munk.

Jurabar

City Campus, Jurahuset, Studiestræde 34
Hver anden uge flokkes de studerende på KU’s største studie om bardisken i Jurahuset. Og de forstår at feste, siger Festfrontens Mads Bak, som ud over gang i dansegulvet havde optur over det servicemindede barpersonale og ikke mindst det velklædte klientel:

»De maxer helt ud i deres tøj på Jurabar. Her finder du virkelig nogle flotte drenge og piger.«

»De maxer helt ud i deres tøj. Her finder du virkelig nogle flotte drenge og piger.«

Kommunen


City Campus, CSS, Bygning 12
Fredagsbar og fester arrangeres af studerende ved de forskellige institutter på SAMF, og vildest går det for sig når slipsesmarte økonomidrenge og udspekulerede psykologipiger i smuk symbiose arrangerer de berygtede psykonomifester. DJ’s fra det københavnske natteliv er ofte på plakaten, og på de gode fredage fyldes de brede dansegulve til randen med festglade studerende. At der er gang i Kommunen bekræftes af Mads Bak fra Festfronten:

»Der var virkelig mange, der scorede. Jeg så en del, der kyssede på dansegulvet.«

Vildest går det for sig i Kommunen når slipsesmarte økonomidrenge og udspekulerede psykologipiger i smuk symbiose arrangerer de berygtede psykonomifester

Kommunen har bordfodbold, shots og billige øl – og der er mange mørke hyggekroge med nussede sofaer, som udgør perfekte kyssehjørner, når natten lakker mod enden. Feinschmeckere kan passende kickstarte weekenden, når Kommunal Øl Service (KØS) hver fredag serverer billige specialøl fra mikrobryggerier kl. 15-19.

Feinschmeckere kan passende kickstarte weekenden på Kommunen, når Kommunal Øl Service (KØS) hver fredag serverer billige specialøl fra mikrobryggerier kl. 15-19

Kæ’feen

Søndre Campus, KUA1, Bygning 24

Hver fredag forvandler hæng-ud-stedet Kæ’feen sig til en sydende fredagsbar, hvor der frem til midnat er rig mulighed for at øve sig på fremmede tungemål med studerende i alt fra tysk til portugisisk.

Den engelskstuderende Andrea Svaneeng er hyppig gæst på Kæ’feen og mener, det er en af de vildeste fredagsbarer på KUA. »Jeg har besøgt mange fredagsbarer, men har aldrig festet så meget igennem som man gør på Kæ’feen.«

Drinkskortet er varieret og billigt, og vil man en tur i hegnet, bestiller man ’Planken’ – 12 shots klar til umiddelbar optagelse. Der er dog masser af andre – og mere forsvarlige måder – at få slukket tørsten på en fredag i Kæ’feen. Andrea Svaneeng er som gæst særlig glad for de kolde fadøl til en 12’er serveret fra eget fadølsanlæg, der i øvrigt er kendt under navnet Mor.

»Drinkskortet på Kæ’feen er varieret og billigt, og vil man en tur i hegnet, bestiller man ’Planken’ – 12 shots klar til umiddelbar optagelse«

mBAR


Nørre Campus, Københavns Biocenter, Ole Maaløes Vej 5
mBAR er drevet af frivillige fra Biokemi og Molekylær Biomedicin – men åben for alle, der har lyst til at slå et smut forbi Nørre Campus.

Olympen


Søndre Campus, KUA2, Bygning 14
Hvert af Humanioras otte institutter har deres egen fredagsbar. På Institut for Medier, Erkendelse og Formidling (MEF) hed baren tidligere Femmeren (fordi FEM er MEF bagfra, og fordi baren betjener fem uddannelser: Film- og Medievidenskab, Retorik, Pædagogik, Kommunikation og IT og Filosofi) – men skiftede 27. februar 2016 navn til Olympen efter en afstemning om det nye navn blandt de studerende.

Om den gamle bar sagde festreporter Mads Bak, der selv læser Kommunikation og IT, at den var »et godt sted at starte en bytur med nogle studiekammerater og en håndfuld øl.« Lur os, om Olympen ikke også kan leve op til den beskrivelse – men for at være helt sikre må vi hellere sende en festanmelder, når sæsonen er gået i gang.

Meget uaktuelt foto fra dengang, MEF-baren hed Femmeren. Foto: kuaafterdark.dk.

Roland Bar


Søndre Campus, KUA1, Bygning 21
»Enhver hip humanists drøm,« sagde Uniavisens baranmelder om Roland, sidst vi kiggede forbi. Rolands hyggelige lokaler er fyldt med gamle ferniseringsplakater og med synkesofaer, der egner sig godt til kulturradikale diskussioner om førsteudgaver eller vinyler – meget rammende, når klientellet tæller kunst- og kulturfolket fra Litteraturvidenskab, Kunsthistorie, Teatervidenskab, Dansevidenskab, Visuel Kultur, Musikvidenskab og Moderne Kultur og Kulturformidling.

»Stemningen i Roland en fredag aften kan bedst betegnes som en krydsning mellem Aqua og Foucault, mellem Medina og Adorno.«

Studerende Liva Helio fra sidstnævnte studie indrammer smukt det sammensurium af dans, øldrikning og kulturteoretiske diskussioner, Roland hver fredag indhylles i: »Stemningen i Roland en fredag aften kan bedst betegnes som en krydsning mellem Aqua og Foucault, mellem Medina og Adorno.«

Studenterklubben på Panum


Nørre Campus, Panum-Instituttet, Blegdamsvej 3b, Bygning 9
Medicinstuderende på Panum kan med rette være stolte af deres fredagsbar, der har ry af at være en af KU’s bedste – og længste.

Om de studerende på Panum har adgang til særlige koffeinpiller lader vi være usagt, men faktum er, at fredagsbarerne på Studenterklubben varer fra 11.00 til 23.45. Diskolys, koncerter og fyldt dansegulv er fast inventar, og synes du af en eller anden grund ikke, at 12-timers barer lyder vildt nok, er der ingen grund til at fortvivle. Studenterklubben er nemlig berygtet for sine intense 69-timersfester, hvor der 69 timer i træk lines op til fest med DJ’s, livebands, stand-up samt masser af temabarer.

Generelt lyder rådet fra kendere, at køen til festerne kan være timelang – så kom tidligt, hvis du vil nå at feste med.

»Studenterklubben på Panum er berygtet for sine intense 69-timersfester, hvor der 69 timer i træk lines op til fest med DJ’s, livebands, stand-up samt masser af temabarer«

Sladder: Panums fredagsbar husede engang ’Skakten’ – en betonskakt bag fredagsbarlokalet, hvor man kun måtte opholde sig top- eller bundløs. Ifølge Studenterklubben er Skakten nu nedlagt.

Fredagsbarerne på Studenterklubben på Panum varer fra 11.00 til 23.45. Foto: Adam Garff.

TeoBar


City Campus, Købmagergade 46
»Kom forbi og drik en øl med Jesus,« skriver de på TeoBars Facebook-side – men du kan nu også få billige drinks i hulen på Købmagergade. Fredagsbaren holder åbent fra kl. 13-02, og ved den månedlige temabar stopper festen først klokken 04. »Folk tit siger, at det bedste ved studielivet på TEO, er vores fredagsbar, fordi der kommer folk fra alle årgange,« fortæller teologistuderende Tue Ravn.
De teologistuderende elsker deres hule, som i 2017 skal finde nye lokaler, når fakultetet – ligesom Jura – rykker til KUA.

uni-avis@adm.ku.dk

# Skriv kommentar
Del

Deltag i debatten

Seneste