University Post
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Den store guide til KU’s fredagsbarer

Vandingshuller — Det er en stolt tradition at fejre ugens akademiske bedrifter med at brænde hjerneceller af. Læs alt om KU-campus' bedste barer og klubber her. (Opdateret august 2018)

Efter en uges hårde studier er der intet bedre end at krybe sammen under en lun plaid og se et afsnit af Barnaby, mens man overvejer, hvordan man kan blive endnu mere målrettet og fremdriftsorienteret.

Jo, det skulle da lige være at smutte forbi én af KU’s mange fredagsbarer, lægge hjernen i garderoben og ramme floor. Men hvilken fredagsbar? Hvor er der fedt at chille med vennerne? Og hvem maxer ud med stroboskoplys og basarm?

 

Frederiksberg Campus

A-vej

Frederiksberg Campus, Dyrlægevej 7

Alle elsker A-vej. Baren (hvis navn er en forkortelse af Acaciavej) på Frederiksberg Campus er blevet kaldt KU’s bedste – både af det faste klientel, glade gæster og festanmeldere. Baren er en institution i KU’s udenoms-akademiske fredagsliv. Hvorfor? Måske er det de lækre lokaler i den tidligere Landbohøjskoles bygninger, hvor væggene prydes af Storm P’s vægmalerier. Måske er det de billige specialøl, der langes over bardisken i sådan et omfang, at A-vej er en af Carlsbergs største kunder og derfor har fået trykt sit eget ølglas af bryggerigiganten. Eller måske er det fordi stamgæsterne fra blandt andet Veterinærmedicin, Bioteknologi og Fødevarer og Ernæring forstår at holde fest.

»A-vej hitter… Man har ikke råd til at lade være,« skrev vores festanmelder, sidste gang Uniavisen var forbi og gav baren 4,5 ud af 5 mulige stjerner.

 

Nørre Campus

Caféen?


Nørre Campus, Universitetsparken 15, Bygning 4

Caféen? er en legendarisk caféforening på Nørre Campus, der efterhånden er ældre end flere af fredagsbarens gæster. Eventyrlystne gæster kan vælge mellem skiftende specialøl, et imponerende udvalg af shots eller den gode gamle limfjordsporter. Klientellet er et mix af festglade natur- og biovidenskabelige studerende, og hver fredag fester Caféen? igennem til klokken 03.

Caféen? sparker studieåret i gang med deres første fredagsbar den 7. september. Her er baren åben fra klokken 12 til 03 og for at sørge for, at ingen – rus som kandidat –  går forgæves, sætter Caféen? 2 ekstra barer op (hvis du ikke er færdig med at feste klokken 03, er der også rygter om en afterparty).

Knap er du kommet dig over den sidste fredagsbar, før Caféen? for alvor folder sig ud og præsenterer en af årets helt store fester. Den 28. september er der nemlig Oktoberfest! Her finder du den perfekte undskyldning for at skeje ud til Hansi Hinterseer og hoppe i dit bedste par lederhosen. Caféen? har også sørget for din natmad, og fået deres gode venner Tina og Michael til at komme rullende ind med deres pølsevogn.

FreBAR


Nørre Campus, Universitetsparken 2, bygning 10 (lokale Autoklaven)

De farmacistuderende elsker deres velbesøgte fredagsbar. I 2017 genopstod freBAR i flotte, nye lokaler med splinternyt inventar i det, der før hed ‘den gamle kantine’ i kælderen af bygning 10. Som altid er årets første fredagsbar tilegnet de nye studerende på Farmaceutiske Institut. Her sørger freBAR for fest med live-band – og de (u)ansvarlige bag baren forsikrer derudover tørstige studerende om, at hver eneste fredagsbar i det kommende studieår vil blive et brag af en fest. På http://freBAR.org kan man holde sig opdateret om hvilke foreninger, der i løbet af året arrangerer de forskellige fredagsbarer.

mBAR


Nørre Campus, Københavns Biocenter, Ole Maaløes Vej 5
mBAR er drevet af frivillige fra Biokemi og Molekylær Biomedicin – men åben for alle, der har lyst til at slå et smut forbi Nørre Campus. Det er en af de få fredagsbarer på KU, som også arrangerer LAN (måske den eneste?), men det betyder overhovedet ikke, at der ikke festes igennem! Især mBARs Oktoberfest er noget af et tilløbsstykke.

Studenterklubben på Panum


Nørre Campus, Panum-Instituttet, Blegdamsvej 3b, Bygning 9

Medicinstuderende på Panum kan med rette være stolte af deres fredagsbar, der har ry af at være en af KU’s bedste – og længste.

Om de studerende på Panum har adgang til særlige koffeinpiller, lader vi være usagt, men faktum er, at fredagsbarerne på Studenterklubben varer fra klokken 11.00 til 23.45. Diskolys, koncerter og fyldt dansegulv er fast inventar, og synes du af en eller anden grund ikke, at 12-timers barer lyder vildt nok, er der ingen grund til at fortvivle. Studenterklubben er berygtet for sine intense 69-timersfester. Det er 69 timer (altså næsten tre dage!) i træk, hvor der lines op til fest med DJ’s, livebands, stand-up og et væld af temabarer. Generelt lyder rådet fra kendere, at køen til festerne kan være timelang – så kom tidligt, hvis du vil nå at feste med.

Sladder: Panums fredagsbar husede engang ’Skakten’ – en betonskakt bag fredagsbarlokalet, hvor man kun måtte opholde sig top- eller bundløs. Ifølge Studenterklubben er Skakten nu nedlagt.

 

Søndre Campus

Ambarssaden

Søndre Campus, Bygning 24 (Lokale 24.0.57)

Hver fredag forvandler studiebaren Ambarssaden (der tidligere gik under navnet Kæ’féen) sig til en sydende fredagsbar, med rig mulighed for at øve sig på fremmede tungemål med studerende i alt fra tysk til portugisisk. Drinkskortet er varieret og billigt, og vil man en tur i hegnet, bestiller man ’Planken’ – 12 shots klar til umiddelbar indtagelse. Der er dog masser af andre, og mere forsvarlige måder at få slukket tørsten på en fredag i Ambarssaden. De kolde fadøl serveres fra Ambarssadens eget fadølsanlæg, og du kan få én for 15 kroner og én til hver hånd for 25 kroner. Fadølsanlægget er kendt under navnet “Mor”, og i øvrigt er “Mor” så vidt det vides det eneste fadølsanlæg på hele Søndre Campus.

BARstionen


Søndre Campus, Bygning 10 (Lokale 10.3.68)

Fredagsbaren på ToRS (Tværkulturelle og Regionale Studier) var engang totalkvæstet af byggeriet på Søndre Campus, men efter en midlertidig udflytning genåbnede BARstionen i foråret 2016 i de gamle lokaler med et par stærke selling points: Lækker tagterrasse og billige øl. What’s not to like?

Helga


Søndre Campus, Bygning 12 (Lokale 12.3.68,)

Saxo-instituttets studerende har Søndre Campus´ største fredagsbar, og rygterne siger, at deres shots oven i købet skulle være de billigste på hele campus. De store lokaler er dekoreret med guldberammede malerier af historiske personer – det er jo ikke for sjov, at dette er fredagsbaren for fortidsafficionadoer fra bl.a. Historie og Arkæologi.

Helga holder fredagsbar hver eneste fredag i løbet af semestret, og i det kommende semester får alle de nye hold på SAXO lov til at holde deres egen fredagsbar, så tema og musikudvalg kommer til at variere i det uendelige! Festudvalget HAD holder kæmpe fest den 5. oktober, og hvis du har brug for at kæve den og straffe floor er det ganske enkelt the place to be!

Jurabar


Søndre Campus, kantinen i KUA3

Hver anden uge arrangerer Juridisk Diskussionsklub fredagsbar i Juras nye hjem på Søndre Campus. Her flokkes de studerende på KUs største studie til bardisken, for at væde ganen og nyde en velfortjent øl. Jurabar kan både tilbyde sine tørstende gæster studenterklassikeren Grøn Tuborg, men der bliver selvfølgelig også taget hånd om festfolket med smag for Somersby, Garage eller Bacardi Breezer.

Rygterne siger, at Jurabar skulle KUs mest velklædte fredagsbar, så du kan med fordel stryge skjorten eller pudse skoene, hvis du vil ligne resten af klientellet.

Nordisk Kaffebar


Søndre Campus, Bygning 22 (lokale 22.0.62)

Sprogekvilibristerne på Institut for Nordisk Studier og Sprogvidenskab afholder kun fredagsbar én gang om måneden i Nordisk Kaffebar på Søndre Campus – så husk lidt research på kaffebarens facebookside, inden du hiver studiekammeraterne med. I modsætning til mange andre fredagsbarer på KU holder Nordisk Frebar lidt igen med temaaftenerne – så den er stedet for dig, der ikke orker at hoppe i gamle fastelavnskostumer, men hellere vil tylle billige øl i rare omgivelser.

Olympen


Søndre Campus, Bygning 14 (Lokale 14.3.80)

Hvert af Humanioras otte institutter har deres egen fredagsbar. På MEF (Institut for Medier, Erkendelse og Formidling) hedder den Olympen. Hver fredag, når lyskæderne i den lille cafe tændes, forvandles Olympen til et fristed for de trætte og tørstige studerende. Køleskabene bugner med kolde øl, shots, samt Underberg og Smirnoff Ice. Vi har ladet os fortælle, at det med Underberg og Smirnoff skulle være en særlig MEF tradition, men at alle er velkomne i baren.

Roland Bar


Søndre Campus, Bygning 21

»Enhver hip humanists drøm,« har Uniavisens baranmelder sagt om Roland. Rolands hyggelige lokaler er fyldt med gamle ferniseringsplakater og synkesofaer, der egner sig godt til kulturradikale diskussioner om førsteudgaver eller vinyler – meget rammende, når klientellet tæller kunst- og kulturfolket fra Litteraturvidenskab, Kunsthistorie, Teatervidenskab, Dansevidenskab, Visuel Kultur, Musikvidenskab og Moderne Kultur og Kulturformidling.

Det er blevet sagt om Roland, at du finder baren der, hvor Aqua og Foucault smelter sammen, og hvor Medina og Adorno sameksisterer på et sådant plan, at dagen aldrig gryr.

Derudover, så afholdes der – for at støtte kunsten – to gange hvert semester Roland Live! – et succesfuldt event med en åben scene, hvor alle kan få lov til at performe det, de brænder for, hvad enten det er poetry slam, stand-up comedy eller interpretative dance battles.

TeoBar


Søndre Campus

“Der er ingen lette svar på de store spørgsmål – og det er heller ikke nemt at stille dem,” skriver Teologi på KU´s hjemmeside. Det er bestemt ikke svært at erklære sig enig i, men måske bliver det lidt nemmere at stille de store spørgsmål efter et par øl eller otte. Da Teologi flyttede til, hvad de selv kalder ‘Synder Campus’, fulgte den højtelskede Teobar selvfølgelig med! Fredagsbaren på Teologi holder åbent fra klokken 12-02 og skulle være en ren åbenBARing – blandt i kraft af et af KU’s bedre barkort, der inkluderer glimrende drinks og altervin (portvin).

 

City Campus

Geobar


City Campus, Østre Voldgade 10

Geobar er, som navnet antyder, fredagsbaren for de geografi- og geologistuderende. De studerende bag baren har altid en kæmpe fest, og den gode stemning plejer at sprede sig til det tætpakkede dansegulv. Da en af Uniavisens studenterreportere i 2016 forsøgte at kæmpe sig igennem 12 fredagsbarer på en aften, var det Geobar, der fik ham ned med nakken.

Geobar afholdes hver anden fredag, og de tager kun imod kolde kontakter. Hver fredagsbar har sit eget tema, fx ølsmagningsbar, bingo med sponsorede gaver, afterski mfl., som bliver bundet op på en specialøl/alkohol importeret særligt til lejligheden.

Kommunen


City Campus, CSS, Bygning 12

Kommunen er mødestedet for de studerende på SAMF, og vildt går det for sig når slipsesmarte økonomidrenge og udspekulerede psykologipiger mødes i smuk symbiose på dansegulvet. DJ’s fra det københavnske natteliv er ofte på plakaten, og på de gode fredage fyldes det brede dansegulv til randen. Kommunen har bordfodbold, shots og billige øl – og der er mange mørke kroge med nussede sofaer, som udgør perfekte kyssehjørner, når natten lakker mod enden. Feinschmeckere kan passende kickstarte weekenden, når Kommunal Øl Service (KØS) hver fredag eftermiddag serverer specialøl fra mikrobryggerier.

Kommunens bestyrelse frygter allerede at skulle tilbage til hverdagen og tidlige morgener med undervisning i videnskabsteori. Derfor har de skyndt sig at arrangere en kæmpe semesterstartsfest den 8. september! Her er mødetiden 12 timer senere end vanligt, så du har masser af tid til at sove længe. Der undervises i førstehjælp (særligt med fokus på mund-til-mund genoplivning), danselektioner inden for genren ”The D…runken Professor”, og der vil være kurser i sociale kompetencer, herunder ”How to make him think you’re interested in order to get free drinks” vol. 1 og 2.

 

Og hermed lukker gennemgangen af KU’s vandingshuller. Dette års udgave er i øvrigt dedikeret til legendariske Biobar, der måtte lukke før sommerferien på grund det kommende byggeri af det ny Statens Naturhistoriske Museum i Botanisk Have.

Hvis du spekulerer over, hvor fredagsbartraditionen stammer fra, så læs mere her.

Læs også om vores seneste (fejlslagne) forsøg på et fredagsbarcrawl her.

Og skål.

# Skriv kommentar
Share

Join the discussion

Seneste