Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Lektor i virologi: Anna, du skal ikke have dårlig samvittighed over at ses med en veninde

Læserbrev — »Jeg kan se det i min egen omgangskreds: isolation ikke er lige sundt for alle, og nogle skal have noget støtte,« skriver virolog ved Københavns Universitet.

Jeg læste artiklen om studerende Anna Nørgaard Sørensen, som føler sig ensom i isolationen, mens universitetet er lukket ned, og efter at have læst den er der et par ting, som jeg synes, er vigtige at få frem.

LÆS OGSÅ: Angst og ensom i coronaland: »Det er svært at gøre helt normale ting – som at stå op«

Vi er i en pandemisituation, hvor Danmark har taget en række fornuftige tiltag for at begrænse smitten – for at holde den på et niveau hvor vores sundhedssystem kan følge med. Det er drastiske tiltag, og dem skal vi alle sammen hjælpe med at følge. Det har vi gjort rigtig godt – og tiltagene ser heldigvis ud til at virke!

Men vi har ikke udgangsforbud. Og det er vigtigt at sige, at det heller ikke skal ske for enhver pris. Selvfølgelig skal langt de fleste af os, som kan, gøre det nødvendige. Men er man ensom og deprimeret, så må man altså ikke have det dårligt med at komme ud i naturen.

Debat

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Selvfølgelig skal man det!

Selvfølgelig skal man også se nogle veninder, specielt hvis man bor alene, og ens verden ellers falder sammen. Det må man heller ikke have det dårligt med. Ikke 100 mennesker, men udvælg nogle få at se tæt og ofte, så man holder en lille smittekæde.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Af samme årsag har man jo netop også åbnet nødpasning for børn af forældre, hvor pasning hjemme på fuld tid går ud over den ene eller begge forældres fysiske eller psykiske helbred. Jeg kan se det i min egen omgangskreds, og samfundet er også ved at forstå, at isolation ikke er lige sundt for alle, og nogle skal have noget støtte. I takt med at samfundet igen åbnes delvist, vil det i sig selv forhåbentlig også afhjælpe.

Selvfølgelig er det klogt at tage nogle forholdsregler i forhold til ældre og til familiemedlemmer med nedsat immunfunktion. Og selvfølgelig skal man undgå at samles med mange mennesker, så vi ikke risikerer at epidemien kommer ud af kontrol. Men man skal huske også at passe på sig selv.

Det er flot Anna, at du deler sin historie – og kom så ud og nyd naturen med (nogle få af) dine venner!

LÆS OGSÅ: Julie er bange for at forsumpe, mens universitetet er lukket

Seneste