Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Lykke Friis stopper som prorektor

Navne — Prorektor for uddannelse Lykke Friis stopper efter ni år på Københavns Universitet. Hun har valgt ikke at søge forlængelse af sin kontrakt, som udløber til august.

Lykke Friis forlader Københavns Universitet til sommer. Hendes kontrakt udløber den 31. juli, og hun har valgt ikke at benytte sig af muligheden for at få sin ansættelse forlænget med tre år.

»Efter i alt ni fantastiske år på Københavns Universitet har jeg besluttet mig for at flytte fra min ’Heimat’ og ikke forlænge min kontrakt til august. Det har altid været min filosofi, at man ikke skal gro fast, men turde at give slip. Så til sommer forlader jeg KU og kaster mig ud i forandring,« siger Lykke Friis i en pressemeddelelse fra KU.

Prorektor for uddannelse

Den afgående prorektor har været ophavskvinde til en række store initiativer på universitetet, fx en satsning på at forbedre studiemiljøet – både det fysiske, psykosociale og det digitale – og der har i alt været afsat mere end 70 mio. kroner. Lykke Friis har desuden haft ansvar for at øge studerendes gennemførelse og fremdrift på studierne. Universitetet har dertil indført et krav om at studerende skal have minimum 6 i karaktersnit for at komme ind og øget feedback i uddannelserne.

Uniavisen tegnede et portræt af Friis i 2009.

Lykke Friis har været prorektor på Københavns Universitet ad to omgange. Først i perioden 2006 – 2009. Siden tiltrådte hun stillingen som prorektor for uddannelse i august 2013 efter en fireårig periode på Slotsholmen som bl.a. klima- og energiminister.

Rektor: Lykke har givet KU gennemslag

Rektor Henrik C. Wegener bemærker i pressemeddelelsen, at Lykke Friis’ sko bliver svære at fylde ud:

»Lykke har gjort en stor og dygtig indsats for Københavns Universitet, og hun har medvirket til at løfte vores synlighed og politiske gennemslagskraft. Det gælder ikke blot hele Købehavns Universitet, men hele sektoren. Men jeg forstår godt, at Lykke efter 9 år som prorektor søger nye udfordringer, og jeg ønsker hende alt godt fremover.«

Det er formelt set bestyrelsen, der har ansvaret for ansættelse af en kommende prorektor. Et arbejde, der sætter i gang med det samme.

Frue Plads bliver prorektorløs

Den 1. marts i år forlod universitetets anden prorektor Thomas Bjørnholm sin plads i ledelsen til fordel for en stilling som forskningsdirektør i Villum Fonden.

Til Uniavisens spørgsmål om hvor langt man er kommet i processen med at finde Bjørnholms efterløser, har ledelsen ingen kommentarer.

Vicedirektør for Kommunikation Jasper Steen Winkel oplyser, at universitetsbestyrelsen frit kan sammensætte sit hold i direktionen fra nul prorektorer til en del. Det samme gælder hvilke ressortområder prorektorerne respektivt skal dække. Der står ikke noget i vedtægterne om prorektorer.

I februar 2017 udfærdigede Uniavisen et overblik over den ledelsesopstilling, der var til den nye rektor Henrik C. Wegeners rådighed.

Seneste