Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Lys og mørke - et svar på Hans Bondes indlæg

GENMÆLE - Hans Bondes indlæg i Uniavisen om Dark Cosmology Centre er fejlbehæftet og bør ikke afspore den vigtige diskussion om ligestilling inden for videnskaben. Det skriver Jens Hjorth, Darach Watson og Anja C. Andersen fra centret i denne replik.

Hans Bonde har besvaret vores “Correspondence” i Nature, indlæg på videnskab.dk og en opfølgende historie i Information med et følelsesladet læserbrev i Universitetsavisen.

Hans Bonde’s fejlbehæftede indlæg bør ikke afspore en vigtig debat: Essensen af vores seneste bidrag til diskussionen om ligestilling inden for videnskaben er:

(1) Det Frie Forskningsråd har over de seneste 10 år uddelt ca. 1 mia kr mere til mænd end til kvinder, relativt til hvis mænd og kvinder havde ens succesrater.
(2) Ligestilling er i høj grad et ledelsesansvar. Hvis man ønsker flere kvinder ind i forskning, må man ansætte flere kvinder.

Det ønsker vi på Dark Cosmology Centre (DARK) og har de seneste 10 år gjort en indsats herfor. Sideløbende har vores center igen og igen fået enestående internationale evalueringer. Forskningsartikler skrevet af kvinder på DARK har i middel samme citationsrater som artikler skrevet af mænd. Vores åbne og mangfoldige kultur vil fortsat bidrage til et positivt og motiverende forskningsmiljø.

Læs mere:
http://www.nature.com/nature/journal/v519/n7542/full/519158d.html
http://videnskab.dk/kultur-samfund/ydun-ligestillingsprogram-kvindelige-forskere-drukner-i-et-hav-af-ulighed
http://www.information.dk/527406

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste