Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Mærsk giver 600 millioner til nyt Panum

PENGESÆK - A.P. Møllers Fond skyder generøse 600 millioner i udbygningen af universitetets nye vartegn på Panum

Bestyrelsen bag A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene formål donerer 600 millioner til udbygningen af Panum-komplekset på Blegdamsvej. Donationen er fondens største siden Operaen, skriver KU-Kommunikation i en pressemeddelelse.

Med pengene vil det lykkes at nå universitetets ambitiøse mål om at revitalisere Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets fysik. Det er visionen, at det i dag så bistert udseende Panum skal åbne sig imødekommende mod byen og yde »et flot bidrag til projektet om en ny vidensbydel på Nørrebro.«

LÆS: KU’s pressemeddelelse og find link til billeder af projektet

Donationen er kommet i hus efter universitetet har ansøgt fonden. Bestyrelsen har studeret det arkitektprojekt, der vandt Universitets- og Bygningsstyrelsens og Københavns Universitets konkurrence om udbygningen. Vinderprojektet tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller blev offentliggjort på Panum den 23. november.

Vinderforslaget

C.F. Møllers vinderforslag består af fire lave bygninger, som danner base for et forskertårn i 16 etager plus kælder. Byggeriet vil kunne rumme flere end 600 medarbejdere.

Weekendavisen havde allerede i juli måned færten af den store donation. Ifølge avisens anonyme kilder har forhandlingerne om pengene stået på i længere tid, og artiklen mere end antyder, at pengene kommer med en pris.

Ifølge Weekendavisen har Mærsk betinget sig, at Henning Larsens tegnestue ikke måtte være med i den endelige konkurrence, men at hans foretrukne arkitekt, C.F. Møller til gengæld skulle med blandt de udvalgte. Endelig skulle rederen have modsat sig store glasfacader i det nye byggeri.

gbg@adm.ku.dk

Seneste