Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Maria hørte rygter om grænselukning og skyndte sig hjem – og væk fra sit feltarbejde

Beretning fra hjemme-uni — »KU havde sendt en mail ud om, at udvekslingsstuderende gerne måtte blive i udlandet, hvis de følte sig trygge, men det gjorde jeg ikke.«

Maria Mercedes Lindenskov læser tysk sprog og kultur og er i gang med at skrive sin bachelor. Hun skyndte sig hjem fra Berlin og er nu langt fra sit feltarbejde. Her fortæller hun:

Jeg kom hjem til Danmark dagen efter det første pressemøde, der, hvor folk begyndte at hamstre. Jeg flyttede til Berlin i starten af semesteret, fordi jeg fik en praktikplads på et online kulturmagasin, hvor jeg skal anmelde koncerter og interviewe kunstnere. Men alt blev aflyst, så der var næsten ingen opgaver at lave på mit praktiksted.

Inden jeg tog hjem, skulle jeg havde været til en koncert i Hamborg for at anmelde, og i bussen hørte jeg et rygte om, at der måske blev lukket grænser, så jeg pakkede mine ting og skyndte mig til Danmark.

LÆS OGSÅ: KU vil undgå »dispensationshelvede« og beder studerende vente med at søge

KU havde sendt en mail ud om, at udvekslingsstuderende gerne måtte blive i udlandet, hvis de følte sig trygge, men det gjorde jeg ikke. Der er mange i min familie, der er lidt udsatte, så jeg ville gerne være tættere på dem. Sideløbende med praktikken skriver jeg min bachelor, men alle bibliotekerne i Tyskland lukkede, to dage inden jeg tog hjem.

Der er blevet ret ensomt at læse. Jeg har veninder, der laver gruppearbejde og snakker med deres medstuderende og undervisere på Skype, og det er jeg lidt jaloux over.

Til min bachelor skriver jeg om sexistiske strukturerer i tysk rapkultur, så jeg skulle have været til en masse koncerter, men nu er alt jo aflyst. Jeg ville gerne have lavet mere research i Tyskland, hele ideen med at flytte derned var at være tættere på mit feltarbejde.

Jeg ved ikke lige, hvad jeg gør endnu. Jeg skal have snakket med universitetet, men jeg har tænkt, at jeg ville vente lidt, for jeg var nok ikke den, der havde mest brug for hjælp.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Jeg har sat mig selv i hjemmekarantæne i to uger, fordi jeg er bange for, om jeg har taget smitte med hjem fra Tyskland, og jeg er egentlig bare gået i gang med at arbejde på nogle eksamener, jeg var bagud med. Jeg ved ikke, om jeg kan lave min bachelor, for alle bibliotekerne er lukkede, og selv om der er mange ressourcer online, er vi jo også afhængige af fysiske bøger.

Det mest udfordrende ved situationen lige nu er usikkerheden. Og så er det blevet ret ensomt at læse. Jeg har veninder, der laver gruppearbejde og snakker med deres medstuderende og undervisere på Skype, og det er jeg lidt jaloux over. Men egentlig er jeg ikke så bekymret. Jeg tænker, det værste der kan ske er, at vi bliver et semester forsinket, og det kunne være værre.

LÆS OGSÅ: I kollegiekøkkenet er de uenige om, hvordan corona skal håndteres

Seneste