Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Med ekstra pauser behøver bordfri undervisning ikke at gøre ondt

Bordfri undervisning — Lad os give et kluntet, men velment tiltag fra ledelsen en fair chance i stedet for at reagere negativt per automatik. Bordfri undervisning er klart at foretrække for fjernundervisning

De negative reaktioner på at fjerne bordene på Humaniora – især på den kilometerlange debattråd på kunet.dk, hvor det ikke skorter på adjektiver som »useriøst, uigennemtænkt, ulogisk« – kommer bag på mig.

LÆS OGSÅ: Ergoterapeuter kritiserer, at studerende skal undvære borde

Lad os som humaniorastuderende nu vise noget medspil i stedet for det evindelige modspil til ledelsen.

Kan vi virkelig ikke give et kluntet, men velment tiltag en chance for at slippe så meget som muligt for digital undervisning? Lad os som humaniorastuderende nu vise noget medspil i stedet for det evindelige modspil til ledelsen.

Jeg tror faktisk, vi er flere, der gerne vil give tiltaget en chance, end de få positive, der umiddelbart har givet sig til kende på kunet.dk.

For er endnu mere digital undervisning virkelig at foretrække? Det ville jo være et muligt alternativ – og skrækscenarie, synes jeg. Man kan også få ondt i hoved og øjne af for meget skærmtid.

LÆS OGSÅ: Fjernundervisning er ikke rigtig undervisning

Ondt i nakken

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Men hvad nu med de ergonomiske forhold? Folk skriver jo igen og igen på debattråden, at man ikke kan »sidde og tage noter uden et bord som støtte!« Så får man nemlig ondt i skuldre og nakke, må man forstå.

Man ser det for sig: Studerende med skuldrene foroverbøjet over den bærbare fra start til slut under hver time. Ja, i så fald kan man godt udvikle smerter over tid. Derfor vil det også være rimeligt at give os studerende ret til ekstra pauser til at strække arme og ben, hvis vi skal til holdundervisning uden borde.

Sænk skuldrene, løft blikket fra computeren og ræk hånden op.

Omvendt har vi studerende altså ikke pligt til at stenografere alt hvad underviseren siger, ned til hver enkelt biord på vores pc. På Humaniora lægger mange af fagene op til mundtlig debat og afprøvning af argumenter. Her skal flere være med, hvis mundtligheden, som i forvejen halter, skal løftes.

Så sænk skuldrene, løft blikket fra computeren og ræk hånden op. Og så kan vi jo altid tage nogle noter undervejs, eventuelt med den bærbare liggende klar på gulvet.

Seneste