Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Zainab har blanket flere eksamener for at få tid til fritidsinteresser

Vi vil være de bedste, men vi føler, at vi faker. Politikerne taler om en perfekthedskultur. Vi har talt med fem studerende, der lever med den. En af dem er Zainab Nasrati på 23 år, der læser Medicin på Københavns Universitet. Ved siden af arbejder hun på forlaget Ordskælv.

Tredje semester på Medicin er det anatomisemester, som man siger er det hårdeste på studiet. Der gav jeg rigtig meget, jeg ville gøre det perfekt, så jeg gav mig selv 110 procent. Da jeg havde gjort det og havde fået mit 12-tal, følte jeg mig på en eller anden måde berettiget, men jeg sagde også til mig selv: Det her skal du kun gøre med fag, du synes er sjove.

Jeg har truffet en beslutning om, at jeg ikke behøver at få 12 i mine eksamener. Jeg vil meget hellere bestå og have forstået og nydt det

Zainab Nasrati, medicinstuderende

Jeg har truffet en beslutning om, at jeg ikke behøver at få 12 i mine eksamener. Jeg vil meget hellere bestå og have forstået og nydt det. Jeg vil have det fedt samtidig, og jeg vil ikke give slip på mine venner og fritidsinteresser. Det er langt fra alle, der kan forstå den beslutning på Medicin, hvor hverdagen ofte kan foregå i en form for boble.

LÆS OGSÅ: Studievejledere: Vi må ikke individualisere perfekthedskulturen

I boblen er der en rutine omkring læsning, eksamensopgaver og eksamener. Boblen indeholder også dine studiekammerater og din læsemakker, som bliver din bedste ven, og måske din kæreste, som også læser medicin. Du har måske et studierelevant job i boblen. Alt i boblen handler om, at du skal blive den læge, du drømmer om.

Gennemsnitlige karakterer er ok

Der er meget fokus på at komme igennem på normeret tid, og jeg har hørt om folk, der tager 6. semester-eksamener på 5. semester for en sikkerheds skyld. Læsesalen på Panum er tilgængelig 24-7, så der er altid en på læsesalen, om du så kommer derud midt om natten, på en søndag eller fredag aften – der er altid nogen, og du kan altid læse.

Da jeg fik ro på, gik jeg ud af boblen.

Jeg har blanket tre eksamener, fordi jeg prioriterer anderledes, og jeg får helt gennemsnitlige karakterer
Zainab Nasrati, medicinstuderende

Jeg har en eksamen til april, som jeg ikke tog i 5. semester, og jeg har lige afsluttet 6. semester. Jeg tog den ikke, fordi jeg skulle til Island med det forlag, jeg arbejder for i min fritid. Det har også været vigtigt for mig at finde tid til at ride, for det elsker jeg. Dem, jeg har læst med, er lige startet på kandidaten, men jeg kan først starte senere. Jeg har blanket tre eksamener, fordi jeg prioriterer anderledes, og jeg får helt gennemsnitlige karakterer.

Jeg har været nervøs for, om det var det rigtige. Om jeg burde have taget mig sammen og sat alt andet i bero, indtil jeg blev færdig som læge. Men når jeg tænker den tanke, kan jeg også mærke, at jeg ikke har lyst til det. Det giver ikke mening for mig. Jeg tror, det ville slå al min kreativitet ihjel, og at jeg ville ende med at blive en meget træt læge.

Fortalt til Lene Munk.

LÆS OGSÅ: Amalie deltog i serien De Perfekte Piger for at vise, at hun ikke havde styr på det

Seneste