Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Når det regner på KUA, drypper det på juristerne

Utæt — Det fremmer ikke trivslen blandt de jurastuderende, der netop er flyttet fra Indre By, at det regner ind i deres nye bygninger på Søndre Campus.

Flytningen til Søndre Campus – KUA i folkemunde – har affødt intern debat blandt Juras studerende og ansatte, der blandt andet kæmper med at vænne sig til de åbne kontorlandskaber med store glasvinduer.

Stemningen nåede et nyt lavpunkt den 4. juni, da det regnede ind i Juridisk Videncenter – biblioteket på Jura, og i de studerendes Facebookgruppe har medlemmerne siden debatteret, om de er ofre for byggesjusk.

En kalder det i sjov Juras  helt egen Watergate-skandale.

Fattigt kontorbyggeri uden sjæl

Jurastuderende Stefan Weinschenck fotograferede vandpytterne i læsesalen.

»Der var væsentlig risiko for at personer, bøger eller computere var blevet våde, da vinduerne er placeret over siddepladser, trappe og reoler,« skriver han i en mail til Uniavisen og tilføjer, at han ellers ikke er særlig kritisk over for flytningen.

»Det er fattigt kontorbyggeri uden sjæl, men rent studiemæssigt er det meget velfungerende forhold, gode rum, stole med videre.«

Andre har lagt billeder op af smadrede gulvfliser og vægpaneler, som var drattet ned. Og atter andre bruger regnvandet som anledning til at liste mange og lange kritikpunkter ved byggeriet, projekteringen og administrationen af deres fakultets nye rammer.

Fejlprogrammeret computer er skurken

Det er Bygningsstyrelsen, der som bygherre har ansvaret for opførelsen af den 48.000 kvadratmeter store bygning, som nu er overdraget til Københavns Universitet, der står for den daglige drift.

Entreprenøren har angiveligt fejlprogrammeret computeren, der styrer vinduerne, så de åbner, når det regner og lukker, når solen skinner
Projektchef Søren Höffner

Her fortæller projektchef Søren Höffner, at man er opmærksomme på, at det regner ind.

»Entreprenøren, der har installereret tagvinduerne, har angiveligt fejlprogrammeret computeren, der styrer vinduerne, så de åbner, når det regner og lukker, når solen skinner, men de er på sagen,« siger han.

Entreprenørens ansvar

Søren Höffner mener ikke, at der er flere fejl ved bygningen, end hvad man må forvente.

»Det er absolut inden for det normale ved et så stort nybyggeri,« siger han.

Man er også opmærksomme på, at en del gulvfliser allerede er blevet smadret, men universitetet kan ikke bare selv skifte dem og udbedre andre fejl, siger Søren Höffner.

»Entreprenørerne har pligt til at rette fejl og mangler, men de skal først erkende det. Det har de gjort med fliserne, men vi har valgt at udskyde arbejdet til sommerferien for at genere brugerne mindst muligt,« siger han.

Seneste