Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Navne

Nete Nørgaard Kristensen er ny professor i medievidenskab

Navne — Københavns Universitet har fået en ny professor, og hun holder tiltrædelsesforelæsning fredag.

Hvem er hun?

Nete Nørgaard Kristensen er ny professor i medievidenskab på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet.

Hun er 45 år og bor på Frederiksberg med sin mand, Søren, og deres to sønner, Theodor på 13 og Johannes på 11. Familien har også et sommerhus oppe nordpå, som de er glade for at tage op til i weekender og ferier.

Nete Nørgaard Kristensen siger, at hun bruger rigtig meget tid på sit arbejde, fordi hun synes, det er spændende, men hun løber også tre-fire gange om ugen (og påstår, at hun kan lide det), hun er vild med at stå på ski, og så binge-watcher hun tv-serier, når hun skal slappe helt af.

Hvorfor læser jeg om hende nu?

Allerede i maj tiltrådte Nete Nørgaard Kristensen stillingen som professor i medievidenskab på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling. Her forsker hun blandt andet i kulturjournalistikkens vilkår i en tid med sociale og digitale medier og leder et firårige forskningsprojekt med navnet From Ivory Tower to Twitter: Rethinking the Cultural Critic in Contemporary Media Culture, som finansieres af Det Frie Forskingsråd.

Fra næste år og tre år frem skal Nete Nørgaard Kristensen desuden – sammen med folk fra otte andre EU-lande – undersøge EU-borgeres opfattelse og forståelse af kultur i en national og europæisk kontekst. Hun skal lede den danske del af EU-projektet, der har fået navnet INVENT, og hvis rammer er ved at blive forhandlet på plads med EU-Kommissionen.

Hvor er det nu lige, jeg kender hende fra?

Du kender nok Nete Nørgaard Kristensen fra Københavns Universitet, for her har hun sat sine ben i over 20 år. Hun blev færdiguddannet kandidat fra Film- og Medievidenskab i 1999 og afleverede sin ph.d.-afhandling samme sted i 2003. Fra 2003 til 2006 var hun ansat som adjunkt på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, og i 2006 blev hun lektor samme sted, hvilket hun var frem til 1. maj i år, hvor titlen blev skiftet ud med den, der hedder professor.

Nete Nørgaard Kristensen har desuden haft forskningsophold på blandt andre Université Catholique de Louvain i Belgien og Fudan University i Shanghai.

På Uniavisen kender vi også Nete Nørgaard Kristensen, fordi hun sidder vores bladudvalg.

Skal jeg gøre noget?

Du kan tage med til Nete Nørgaard Kristensens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. august (det er i morgen) klokken 15.15.

Den foregår i auditorium 23.0.50 på Københavns Universitets Søndre Campus, Emil Holms Kanal 4, 2300 København S.

Efter forelæsningen er der også en reception på balkonen i kantinen i bygning 23, hvor du kan sige hej (og få lidt til ganen, gætter vi på).

Seneste