Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ny KU-bestyrelsesformand bliver Mads Krogsgaard Thomsen

Navne — Koncerndirektør i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen bliver ny formand for Københavns Universitets bestyrelse. Han afløser Nils Strandberg Pedersen.

Efter otte år på formandsposten for Københavns Universitets bestyrelse har Nils Strandberg Pedersen valgt at træde tilbage som formand. Det sker den 1. april efter, at bestyrelsen nu har afsluttet processen med at ansætte Henrik C. Wegener, der netop er tiltrådt som rektor.

En enstemmig bestyrelse har på et møde i denne uge besluttet at vælge Mads Krogsgaard Thomsen, der har siddet som eksternt bestyrelsesmedlem på KU siden 2012, som ny formand.

»Københavns Universitet har været igennem en positiv udvikling de seneste år. Høj faglighed, grundforskning, forskningsbaserede uddannelser og mangfoldighed er universitetets styrke. Jeg glæder mig til at være med til den fortsatte udvikling i en tid, hvor viden er en afgørende komponent for udvikling i alle dele af samfundet,« siger Mads Krogsgaard Thomsen i en pressemeddelelse fra KU.

Mads Krogsgaard Thomsen

Oprindeligt uddannet dyrlæge, har tidligere været ansat som forsker i Leo Pharma og har siden 1991 arbejdet med udvikling af lægemidler i forskellige lederstillinger i Novo Nordisk A/S. Han har siddet i bestyrelsen for DTU fra 2000-2008.

Strandberg fortsætter som almindeligt medlem lidt endnu

Krogsgaard Thomsen er koncerndirektør på Novo Nordisk med ansvar for forskning og udvikling. Han er adjungeret professor i farmakologi og har en ph.d.- og doktorgrad fra den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole, KVL, som i dag er en del af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

Nils Strandberg Pedersen har været formand for universitetets bestyrelse siden 2009 og fortsætter som almindeligt medlem frem til den 15. september i år. Han var også medlem af den overgangsbestyrelse, der blev etableret i 2007, da Københavns Universitet fusionerede med KVL og Danmarks Farmaceutiske Universitet.

Formand fundet før lovændring træder i kraft

Med valget af Mads Krogsgaard Thomsen er det lykkedes KU at finde en ny formand, før en ventet lovændring, som vil give regeringen øget indflydelse på udpegningen af bestyrelsesmedlemmer, træder i kraft 1. juli.

KU leder lige nu efter to nye bestyrelsesmedlemmer – den ene til at erstatte Nils Strandberg Pedersen, den anden Jannik Johansen – der skal tiltræde 15. september, altså efter ændringen er trådt i kraft.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i den forbindelse skrevet til Uniavisen, at »Ministeren på den baggrund vil invitere Københavns Universitet til et møde med henblik på at drøfte en hensigtsmæssigt proces for tilrettelæggelse af overgangsperioden, indtil de nye procedurer træder i kraft.«.

 

# Skriv kommentar
Share

Join the discussion

Seneste