Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Ny netavis skal give nordisk forskning mere synlighed på engelsk

FORMIDLING – Et rent engelsksproget netmedie, der skriver om videnskab og forskning fra hele Norden, udkommer nu i et samarbejde mellem danske Videnskab.dk og norske Forskning.no. Det ny medie kan måske bryde lidt af de anglo-amerikanske mediers dominans, mener redaktør.

Fra i dag mandag, eller efter den officielle åbningsdato i morgen tirsdag, kan du klikke ind på Sciencenordic.com og læse daglige nyheder på engelsk om forskning og videnskab i Norden.

ScienceNordic er resultatet af et samarbejde mellem nyhedsmedierne Videnskab.dk og Forskning.no samt partnere. Det er håbet, at det nordiske samarbejde vil åbne flere af verdens øjne for Norden og omvendt.

»Målet er at blive en platform for internationale studerende og forskere, som søger til Norden for at uddanne sig og arbejde og at være en del af den formidling, der finder sted mellem nordiske forskere og deres internationale kollegaer i de akademiske miljøer og i erhvervslivet,« fortæller chefredaktør for Videnskab.dk Vibeke Hjortlund, der også har en drøm om, at ScienceNordic kan gøre sig i verdens samlede nyhedsbillede for forsningsnyheder.

Kan bryde anglo-amerikansk dominans

»Internationaliseringen af dansk forskning bliver stadig mere markant, og formidlingen domineres i dag på internationalt plan af engelsksprogede medier, der primært skriver om anglo-amerikansk forskning. Vi vil prøve at bryde den dominans og give nordisk forskning mere synlighed,« siger Vibeke Hjortlund.

ScienceNordic skal emnemæssigt dække bredt fra kultur og samfund til teknologi og naturvidenskab. Der vil være fokus på de forskningsområder, hvor landene hver har deres særlige styrker.

Nogle nyheder på ScienceNordic vil være oversat fra Forskning.no eller fra Videnskab.dk. Andre nyheder vil blive produceret først til det engelske netmedie og så derfra blive oversat til dansk eller norsk.

Seneste