Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Nyt fedt forskningssamarbejde

KU's hidtil største tværfaglige forskningsinitiativ skal hjælpe os til at forstå grunden til, at flere danskere rammes af livsstilssygdomme

Et nyt banebrydende forskningssamarbejde med navnet Food, Fitness og Farma har set dagens lys på Københavns Universitet.

Forskere fra 17 institutter på seks fakulteter skal samarbejde på kryds og tværs for at forstå, forebygge og behandle livsstilssygdomme.

Forskerne skal undersøge sundhedsfremmende fødevarer, optimere anbefalinger for fysisk aktivitet og kost, finde nye og effektive strategier til livsstilsændringer samt skabe basis for nye og bedre lægemidler.

Største tværfaglige satsning

Ud over forskergrupper fra Det Biovidenskabelige og Det Farmaceutiske Fakultet, som blev lagt sammen med Københavns Universitet ved universitetsfusionen i 2007, indgår der i samarbejdet også forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige, Det Naturvidenskabelige, Det Samfundsvidenskabelige og Det Juridiske Fakultet.

Food, Fitness og Farma bliver støttet i fem år med en såkaldt UNIK-bevilling på 120 millioner kroner fra Videnskabsministeriet. Det gør satsningen til KU’s hidtil største tværfaglige forskningsinitiativ.

UNIK-midlerne blev udbudt i åben konkurrence mellem universiteterne i Danmark i 2008.

clba@adm.ku.dk

Seneste