Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Nyt femkløver skal kæmpe studerendes sag

VAGTSKIFTE - Den nye formand for Danske Studerendes Fællesråd er studerende på Københavns Universitet og forudser, at en af årets store mærkesager bliver at få mere undervisning på landets uddannelser.

Ledelsen i en af Danmarks største og fattigste interesseorganisationer har det sidste år knoklet for at skabe bedre vilkår for alle landets studerende. Det har været et år, hvor blandt andet SU-systemet flere gang var under pres, senest med regeringens endnu uafklarede SU-nedskæringer.

Men i denne uge overlader formand for Danske Studerendes Fællesråd (DSF) Mikkel Zeuthen og de to næstformænd Lena Scotte og Johanne Skriver deres pladser til tre nye ansigter, mens ledelsen samtidig udvides med to ekstra hoveder.

Mærkesager i 2011

Den nye formand er 23-årige Magnus Pedersen, der læser sociologi på Københavns Universitet. Mens de to nye næstformænd bliver Nina Rasmussen fra RUC og KU-bestyrelsesmedlem Louise Lipczak, der læser bioteknologi.

Den nye formand Magnus Pedersen fortæller, at en af årets mærkesager bliver at kæmpe for bedre uddannelser.

»Mange studier i Danmark er mere selvstudier end fuldtidsstudier, det er et af de største problemer lige nu. Derfor vil vi arbejde for at få flere timer, mere vejledning og bedre studiemiljøer.«

»Politikerne vil øge optaget på landets universiteter, men de bliver også nødt til at fokusere på at give dem, der kommer ind, en ordentlig uddannelse,« siger han.

DSF vil også sætte fokus på de studerendes levevilkår i 2011 med inspiration fra Studenterrådet ved KU’s kampagne ‘Studieby København’, der blandt andet skal gøre opmærksom på manglen af studievenlige boliger.

Træder tilfreds tilbage

Imens ser den afgående formand Mikkel Zeuthen tilbage på et år, hvor både organisationens størrelse og plads i medierne er vokset, og det er han meget tilfreds med.

»Men det er ikke noget, jeg har opnået alene. Hvis jeg ikke havde været omgivet af et virkelig dygtigt hold af studerende, var det aldrig lykkedes,« siger han.

Zeuthen mener, at 2010 tydeligt har vist, at danske studerende er hårdt presset, og at de har brug for en handlekraftig interesseorganisation.

»SU’en er under pres, det kniber med at skaffe boliger, og der er nedskæringer i hele universitetssektoren. De studerende har brug for en stærk stemme,« siger han.

Af ting DSF har opnået i hans tids, nævner Mikkel Zeuthen blandt andet: mere fleksible studielån, bedre vilkår for fædre på SU og et øget fokus på, at universiteternes primære rolle er uddannelse.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste