Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Parkeringforbud for studerende på Søndre Campus står ved magt

Parkering — Det lykkedes ikke de studerende at rokke ved parkeringsforbuddet på Søndre Campus, som træder i kraft 1. januar 2018. Det står klart, efter fakultetet har valgt ikke at gå videre med de studerendes forslag til alternative løsninger.

Det affødte protester, da Københavns Universitet i slutningen af oktober meldte ud, at de fra 2018 ville stoppe med at give parkeringstilladelser til studerende på Søndre Campus. Ændringen sker ifølge KU, fordi der er sket en markant stigning i søgningen af p-tilladelser, og fordi universitetet har modtaget klager fra undervisere, der mangler en parkeringsplads.

Efterfølgende lykkedes det to af de studerende, Martin Stensbøl og Cassandra Hemmingsen, at få et møde i stand med fakultetsdirektør Kristian Boye Petersen, hvor de kunne fremlægge forslag til alternative løsninger, der kan tilgodese de studerende, som bor langt væk fra København og kører til universitetet.

Deres ideer er nu blevet afvist, forklarer Martin Stensbøl til Uniavisen.

»Jeg føler, Kristian Boye Petersen har holdt os hen med snak. Man skulle tro, at han udelukkende har forsøgt at lukke sagen,« siger han.

KU henviser til kommunen

Ifølge Martin Stensbøl startede Kristian Boye Petersen mødet den 20. november med at klargøre, at han var åben for idéer, men at han dog havde en betingelse: at det ikke var administrativt krævende.

De studerendes primære forslag var at reservere markere og markere nogle få p-pladser til studerende; på den måde kunne ledelsen sikre p-pladser til deres ansatte, mens de studerende stadig vil have en smule pladser tilbage, som de kunne benytte efter et først-til-mølle-princip, siger Martin Stensbøl. En anden idé, der blev præsentereret, var, at universitetet kunne udleje enkelte p-pladser til studerende.

Det ses som lidt nedladende at tro, at dette kan være et reelt tilbud for studerende

Studerende Martin Stensbøl om at blive henvist til kommunal hjemmeside om betalt parkering

Martin Stensbøl fortæller, at han gik fra mødet »meget håbefuld« med en aftale om at få et svar fra fakultetsdirektøren. Efter en uge uden svar kontaktede han Kristian Boye Petersen, som derefter i en mail afviste de studerendes ønsker. Under henvisning til de studerendes forslag om at leje p-pladser skrev fakultetsdirektøren, at dette kan lade sig gøre andre steder (end på KU, red.) – og linkede til en kommunal hjemmeside om parkeringsforhold i København.

Af hjemmesiden fremgår det ifølge Martin Stensbøl, at man (medmindre man er bosiddende i kommunen) skal betale 79,- pr. dag for at kunne parkere nær campus.

»Et arrogant svar«

I KUA-gruppen på Facebook har Martin Stensbøl siden delt fakultetsdirektørens svar. Flere studerende har reageret blandt andet med kommentarer som f.eks. »… et arrogant svar fra KU« og »… meget arbejde til ingen verdens nytte!«

»Det ses som lidt nedladende at tro, at dette kan være et reelt tilbud for studerende,« siger Martin Stensbøl.

Kristian Boye Petersen bekræfter mødeforløbet over for Uniavisen, men ønsker ikke at kommentere sagen yderligere. De studerende kan parkere på Søndre Campus indtil 1. januar 2018.

Seneste