Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Parlør til nørdernes rige

SPROGGUIDE - Alt kan kodes på datalogi, men nørdernes sprog kan være svært at afkode. Vi hjælper dig med at gå fra n00b i DOS til Linux-cool på få minutter.

DIKU (Datalogisk Institut Københavns Universitet) er et studie af fagligt stolte nørder. Kald det for DTU, og vær beredt på at blive promptet til uigenkendelighed.

Øv dig derfor allerede nu på slagsangen I morgen er verden vor, som varsler datalogernes snarlige verdensdominans.

Er du humanist, der ved et tilfælde har forvildet sig ud i Forskerparken, skal du holde lav profil – dataloger kan ikke så godt lide den slags. Det findes der også sange om.

Datalogi er hårdt

Først og fremmest er datalogi et nådesløst studie: mange eksamener foregår i fuldt pensum og uden hjælpemidler. Derudover kræves det, at du løser opgaver på tavlen i undervisningen.

Du bør forberede dig, særligt på Algoritmik og Maskinarkitektur, der er studiets nøglefag. Læs op, så du kan snakke med. Tro i øvrigt ikke, at du kan imponere nogen med HTML. Tal i stedet om C og SML og ryst på hovedet, når dine medstuderende vil kode i Java.

Bonusnørdpoints: fortæl om den tekstbaserede kommandoprompt, du lavede i weekenden.

Macfri campus

Inden du begynder at prale med din nye MacBook, bør du tænke dig godt om.

Til forskel fra mange andre studier, er aluminiumsvidunderet nemlig ikke lig med cool på datalogi. Du bør i stedet lære at elske Linux, hvis du ikke allerede gør det.

Suppler med en hjemmebygget traktor-pc, og du er cutting edge. Ingen behøver jo at vide, at det var din nørdede folkeskoleven, der lavede den.

Toast og tetris

Selv om der terpes hårdt på Datalogisk Institut, er der også plads til colapauser. I selvbetjeningskantinen vil du nok blive overvældet af en heftig aktivitet over tetris og WoW, mens der køres toast ned.

Men bare rolig, det er socialt samvær! Både her og i den datalogiske institution Caféen? må du være proaktiv, hvis du vil i kontakt med dine medstuderende.

Og her nytter det altså ikke, hvis du ikke forstår T-shirts med jokes om det binære talsystem. Sig for guds skyld heller ikke: »Sidder du nu der igen og programmerer i DOS?« medmindre du vil kvæles i et USB-kabel.

Mere end bare LAN

Der findes en hård kerne af dataloger, hvis største fritidshobby er programmering og LAN. Der florerer sågar rygter om, at visse studerende har valgt at bosætte sig i et kælderrum på instituttet.

Husk, at ingen tvinger dig til at gå med hestehale og gulvlang læder-trench, bare fordi du læser på Danmarks mest nørdede studie. Windows er faktisk også a-okay.

Men Linux kommer du ikke udenom.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste