Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Campus

Cirkusdirektøren i tekøkkenet

Der er små 10.000 medarbejdere på KU. Én af dem er cirkusdirektør.

1
Kultur

Chikane og sexisme på KU: Kun få søger hjælp

MeToo-bølgen er skyllet ind over de danske universiteter. Studerende taler om selvransagelse, mens de samtidig kræver en ny kultur på campus. På KU er Studenterambassadøren klar til at vejlede studerende, der henvender sig om krænkelser og chikane.

1
Campus

The Savage Rose spiller på Forårsfestivalen

Arrangørerne bag Forårsfestivalen offentliggør musiknavn nummer 2: The Savage Rose skal spille i Universitetsparken den 25. maj.

1
Campus

Maltes Spalte om forskningsbaseret undervisning

Maltes Spalte forklarer, hvad forskningsbaseret undervisning er.

1
Campus

Mit frirum

Den ene slår, den anden beder. En tredje ryster røv. Vi har mødt seks studerende der, hvor de får luft til at være sig selv.

1
Campus

TAP-prisen vender tilbage

Efter et års pause vender TAP-prisen tilbage for at fejre 'teknisk/administrativt ansatte, som gør en helt særlig forskel for uddannelsesmiljøet på KU.' De studerende kan nu indstille kandidater til prisen, som bliver uddelt på Forårsfestivalen.

1
Campus

To nye undersøgelser fortæller om seksuelle krænkelser af studerende i job

I to aktuelle undersøgelser giver Djøf og DM's Magisterbladet bud på omfanget af seksuelle krænkelser og chikane over for personer i studiejob. På KU vil Studenterrådet sætte gang i en afdækning af problemet. Det burde have været undersøgt for længe siden, siger den nye forperson.

1
Campus

Hvis KU ikke gør noget, dør studenteridrætten i år

Den traditionsrige studenteridræt på Københavns Universitet er i akut livsfare. I Aarhus og Odense trives studentersporten; i USA er det ligefrem en milliardforretning.

1
Campus

50 KU-ansatte har anmeldt en psykisk arbejdsskade - 0 har fået erstatning

50 medarbejdere på Københavns Universitet har anmeldt en psykisk sygdom som en arbejdsskade siden 2007, men i ingen tilfælde er skaden blevet anerkendt. Kravene for at få erstatning er for strenge, mener eksperter.

1
Videnskab

Thomas Bjørnholm forlader KU efter 32 år

Københavns Universitets prorektor Thomas Bjørnholm forlader sin arbejdsplads igennem 32 år. Fremover skal han lede arbejdet med at uddele Villum Fondens forskerbevillinger.

1