Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Campus

Ugerevy nr. 13: Lær at skelne mellem stress og pres

Politikerne er med ét blevet så omsorgsfulde. Pludselig handler politik om danske studerendes ve og vel. Hvad er der på spil? Liv Rossander & Spin ser nærmere på tidens partipolitiske nænsomhedsbølge, og bagefter bliver hun testet i forskellene mellem stress og pres.

1
Campus

Skovskolen - hvor en håndværker er chef for en professor

En del af Københavns Universitet ligger i Nødebo ved Esrum Sø og har den kæmpestore Gribskov som udvidet campus. Det er et smukt sted. Og helt atypisk på uni.

1
Campus

Sommerskole: Når stranddage bliver til pensumlæsning

Bagud på studiet? Nemme ECTS? Studiejob til daglig? Grundene til at vælge sommerskole frem for dasedage ved stranden er mange. Vi har snakket med tre studerende der fortæller hvorfor de forsager de lyse nætter og bruger sommeren i undervisningslokalet i stedet.

1
Campus

Medarbejdere og studerende får nyt KUnet til juli

Til juli lanceres KUnet version 2.0. Det nye intranet der har været tre år undervejs, er optimeret til mobil, har forbedret søgefunktion og så kan man dele opslag på Facebook.

1
Videnskab

To KU-forskere får prestigefuld pris på halvanden million

Anne Tybjærg-Hansen og Kristian Helin modtager priser fra Kirsten og Freddy Johansens Fond for deres banebrydende forskning inden for hjertekarsygdomme og epigenetik.

1
Campus

Ugerevy nr. 12: Studerende under pres. Og en gammel nøgen mand

Hvori vi diskuterer hvorfor det pludseligt er gået op for politikerne, at nutidens studerende er pænt pressede og om der overhovedet er helt almindelige mennesker på Folkemødet. Og så deler en af værterne en historie om en beruset croquissession i en lejlighed på Nørrebro.

1
Uddannelse

Nu-laver-vi-lige-et-bachelorarbejdsmarked

1
Politik

Nu må udenlandske forskere i Danmark gerne bijobbe

Fremover må udenlandske forskere og ph.d.-studerende have bijob uden en særskilt arbejdstilladelse. Det gælder dog kun, hvis bibeskæftigelsen har sammenhæng med deres forskningsområde. Men ansatte på beløbsordningen er ikke omfattet af lovændringen.

1
Campus

BioBar begravet: Biologistuderende kæmper for at genoplive deres bar

Efter 8 års usikkerhed og utallige farvel-fester er det endeligt farvel til de biologistuderendes fredagsbar, BioBar. De studerende frygter for deres studiemiljø og samler underskrifter for at få deres mødested tilbage.

1
Campus

Ugerevy nr. 11: Binære toiletter og penge, der lugter

Hvori vi drøfter, hvordan KU mon vil koble sig på den inkluderende toiletskiltsbølge, og redaktionens graver forklarer, hvad der dog kan være galt med at modtage millioner til forskning fra de store fonde.

1