Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Campus

Flere internationale studerende på vej til KU

Københavns Universitet kan optage op til 180 nye udenlandske studerende til sommer. Prorektor for uddannelse kalder det »glædeligt,« men har endnu ikke besluttet, hvor studiepladserne skal oprettes.

1
Campus

2.000 studerende og ansatte vil tvinge bestyrelsen til at trække KU’s investeringer på Vestbredden tilbage

Universitetsbestyrelsens medlemmer blev mødt af aktivistiske studerende og ansatte, der med over to tusind underskrifter kræver, at KU tager etisk stilling til konflikten i Gaza.

1
Campus

»Rapporten er så veludført, at man ikke kan ignorere den.« Klimasamling høster store roser

Efter flere måneders demokratisk diskussion præsenterer KU’s første klimasamling nu 27 forslag til, hvordan SAMF kan reducere sit klimaaftryk. Dekanen er positiv og kalder forslagene »realistiske og konkrete«.

1
Campus

»Psst! Godt du fandt mig.« Kan små tøjdyr hjælpe Camilla i job?

Det kan være svært at få foden indenfor i forskningsmiljøerne. Men Camilla Hejbøl Johansen har taget alternative metoder i brug. Hun håber, at hjemmehæklede kreationer kan bane vej til et forskerjob.

1
Campus

Årets mest læste artikler i Uniavisen i 2023

Racisme, forskningstyveri, amerikanske tilstande. Her er listen over de artikler, I læste og diskuterede mest intenst i jeres universitetsavis i året, der er gået.

1
Campus

Studerende på Mellemøststudier: »Vi taler om krigen fra et propalæstinensisk udgangspunkt«

I samtalerne på Mellemøststudier fylder krigen mellem Israel og Hamas alt. De studerende kan godt være uenige om nuancerne, men der er ingen tvivl om, hvor sympatien ligger, lyder det fra arabiskstuderende. Uddannelsens hebraiskstuderende forsvinder i koret.

1
Uddannelse

Alternativ markedsføring: Nanoscience reklamerede på TikTok og boostede ansøgertallet med over hundrede procent

»Hvis man skal række ud til de unge, bliver man nødt til at være der, hvor de er. Og det er sociale medier som TikTok,« lyder det fra professor i kemi Thomas Just Sørensen om uddannelsens alternative valg af rekrutteringsmetode.

1
Campus

Studerende om Palæstina-arrangement: Vi savner historisk indsigt og fakta i mediedækningen

Omkring 75 personer havde mandag fundet vej til CSS for at høre lektor emeritus Jørgen Bæk Simonsen forelæse om Palæstinas historie. »Spørg ikke Google, spørg hellere mig,« sagde han til arrangement med Studerende mod Besættelsen.

1
Campus

»Danmarkshistorie:« Velkommen til KU’s første klimasamling

36 SAMF-borgere er udtrukket til at deltage i et spritnyt demokratisk projekt. Det er »Danmarkshistorie«, siger initiativtagerne, som også håber på, at projektet vil munde ud i »vilde« ideer til, hvordan fakultetet bliver mere klimavenligt.

1
Campus

Kaffe, flyers og tamponer: Kom med til valgbasar på Søndre Campus

Synes du, at KU skal tilbyde gratis bind og tamponer? Det spørgsmål blev tirsdag formiddag besvaret i KUA 3, da frokostpausen blev forvandlet til en politisk kampplads. Uniavisen var med hele vejen.

1