Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Studieliv

Nannas roomie fik en svær depression: »Det blev vores opgave at holde hende i live«

Nanna Andersens boligsituation i Skotland viste sig at blive psykisk drænende. Alligevel ville hun ikke have undværet sit udvekslingsophold.

1
Coronavirus

Han fik en weekend til at stable et fjernundervisningsprogram på benene til 600 studerende

Corona-nedlukningen er – på en trist baggrund – en virkelig interessant test af fjernundervisning, hvis man spørger lektor i retsfilosofi Jakob v. H. Holtermann. Studerende siger, at det fungerer okay, så længe det er midlertidigt.

1
Campus

Medicinstuderende ventede over syv timer på at få svar om coronasmittet til fredagsbar

Studerende, der nu er i karantæne, gik til undervisning på campus og på arbejde på hospitaler i flere dage, efter de var til undervisning og fredagsbar med en coronasmittet medstuderende.

1
Campus

Fredagsbarer lukkes ned og fester aflyses på grund af smittefare

Udbruddet af COVID-19 betyder nu, at de studerendes fredagsbarer og fester på tre fakulteter på Københavns Universitet er blevet lukket ned på ubestemt tid.

1
Campus

15 citater fra Uniavisens debat: »I går galt i byen, når I ser racister og transfober over det hele«

Borgerlige studerende kritiserede debatkulturen på universitetet under Uniavisens paneldebat, men blev også selv mødt af kritik: »Det fylder så meget, at I ikke har taletid, men I har jo fået ekstremt meget taletid.«

1
Kultur

Forårsfestivalen føjer nyt navn til plakaten

Forårsfestivalen har nu offentliggjort halvdelen af det musikalske line-up til årets festival.

1
Campus

Coronavirus: Ansatte og studerende, som har været i risikoområder, skal blive hjemme

Københavns Universitet følger myndighedernes nye anbefalinger for at dæmme op for spredningen af COVID19. Ansatte fra Københavns Universitet, som efter 2. marts er rejst hjem fra områder med megen smitte, opfordres til at blive hjemme i 14 dage med fuld løn. Studerende skal kontakte deres studievejleder.

1
Politik

Hun er netop kåret til bedste underviser. Om et halvt år udløber hendes kontrakt

Videnskabelig assistent Maria Damkjær elsker billige og grimme bøger, og de studerende elsker hendes undervisning i britisk litteraturhistorie. »Hvis jeg ikke kan fortsætte på universitetet, kommer der et sorgarbejde, for hvem er jeg så?« siger hun.

1
Uddannelse

Til undervisning med den bedste

Hun har papir på, at hun er Københavns Universitets bedste underviser i 2019. Vi tog med til en forelæsning fuld af referencer til populærkultur, fantasy og science fiction.

1
Campus

Uniavisen inviterer

1