Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Campus

Kærligheden kaldte på årets KU-festival

»I en svær tid er det vigtigt, at vi holder sammen på tværs af organisationen,« lød det fra en ansat til årets KU-festival, der bød på koncert med Sanne Salomonsen, farverige quizzer og kæmpe karaokefest.

1
Campus

Teltlejren på Københavns Universitet lukker

Studerende mod Besættelsen opløser den propalæstinensiske teltlejr ved CSS. Ifølge en talsperson vil foreningen fremover være mere offensiv i sin protest mod Israel.

1
Campus

Studerende mod Besættelsen tager fuldt ansvar for Lars Løkke-optrin

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen blev afbrudt, råbt ad og buh’et ud, da han gæstede Københavns Universitet for at tale om EU. »Man kan ikke forvente, at folk er tilfredse med kun at skrive debatindlæg,« siger talsperson fra Studerende mod Besættelsen om optrinnet.

1
Campus

KU Festival - mere end et frynsegode

Vi har brug for noget, der samler i tider, der splitter. Svaret kommer her: KU Festival for alle studerende og ansatte fredag 31. maj, hvor hele KU-familien kan hoppe op og ned i takt til lyden af Sanne Salomonsen.

1
Campus

Jødisk ph.d.-studerende føler øget utryghed efter fredagens blokade

Flere intensiverede protester og sidste uges blokade af rektoratet på Københavns Universitet har skabt en følelse af utryghed for den jødiske ph.d.-studerende Jonatan Mizrahi-Werner. Siden teltlejrens begyndelse har han spist sin frokost i området med et ønske om dialog.

1
Campus

KU-ansatte bakker op om teltlejr: »Jeg vil ikke have, at min løn kommer fra krigsforbrydelser«

KU-ansatte bakker op om de studerendes seks krav til ledelsen. Det er ikke hverken »kontroversielt eller radikalt« at forholde sig kritisk til sin universitetsledelse, siger ansatte, der anskuer teltlejren som et læringsrum for de studerende.

1
Campus

Aktivister blokerer indgangen til rektoratet

Fredag morgen 17. maj er omkring 50 propalæstinensiske aktivister mødt op for at blokere for ledelsen og den centrale administration. Blokaden skyldes manglende forhandlingsvillighed fra KU, lyder det.

1
Politik

Ekspert: Det er en dårlig undskyldning, når KU hævder, at universitetet ikke kan undgå at investere i ulovlige bosættelser

Hvis man ville, kunne Københavns Universitet sagtens undgå at investere i virksomheder med aktiviteter på Vestbredden, fastslår Steen Vallentin, der forsker i bæredygtige investeringer på CBS.

1
Campus

Studerende efter møde med rektor: »Jeg tror faktisk, de lytter til os nu«

KU’s ledelse indleder dialog med Studerende mod Besættelsen, der har demonstreret på CSS i over en uge. Samtalen var god, siger talsperson for de studerende, som tror på, at KU vil give efter for flere krav.

1
Campus

Interview: Hvad er det, Studerende mod Besættelsen kræver af KU?

»Det ville være pinligt for KU,« hvis ledelsen ikke bøjer sig for nogle af de krav, Studerende mod Besættelsen stiller, mener Emil Nielsen, talsperson for organisationen bag teltaktionen. Her uddyber han de studerendes krav.

1