Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Campus

Designeren: Alle har en mening om universitetets visuelle identitet

Signe Lund-Sørensen designer grafiske løsninger til KU's websider.

1
Campus

Derfor valgte en tysker, en franskmand og en amerikaner at kalde København for 'hjem'

FOMO i Berlin, stress i parisiske supermarkeder og flotte danske hankøn – grundende kan være mange til at vende tilbage til København efter endt udlandsophold. Uniavisen har talt med tre unge, som har gjort netop dette.

1
Campus

Hvad er der i Ullas laktaske?

Hun er uofficiel KU-mester i fundraising. Ulla Wewer betegner sine 11 år som dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet som ’en gylden tid’. Vi har spurgt hende, hvordan hun gør.

1
Uddannelse

Snapshot fra undervisning i byhistorie

De historiestuderende på andet år går byen tynd sammen med deres underviser Jes Fabricius Møller. Her handler det om gentrificeringen af Islands Brygge, hvor »hele hipsterparken er flyttet ind.«

1
Campus

Statsligt navneudvalg: Vi havde aldrig tilladt KUA at skifte navn, hvis vi var blevet hørt

Københavns Universitet Amager - KUA - har i nogen tid heddet Søndre Campus. Men sådan var det ikke gået, hvis Stednavnsudvalget var blevet spurgt.

1
Campus

KUA kan altid hedde KUA, hvis vi vil

Pludselig en dag var der ikke længere noget KUA. Men hvordan gik det til? Og er navnet KUA tabt for altid? Studerende Jens Haag har sat sig for at komme til bunds i et omdiskuteret navneskifte.

1
Campus

Dansk Magisterforening protesterer over Niels Bohr-forsinkelse

Vi kan ikke planlægge vores arbejde, siger lektor og tillidsmand for 250 medarbejdere på Niels Bohr Institutet. Han forudser, at forsinkelserne på KU's kommende laboratorier kan koste forskningsbevillinger. DM beder om en afklaring af byggeprocessen.

1
Campus

Skandalebygning: Tidligere ansatte beskriver kaos og brud på sikkerhed på Niels Bohr-byggeri

Den forsinkede Niels Bohr Bygning på KU er blevet bygget med grove fejl på vvs- og ventilationssystemer til hundredevis af millioner. Ansatte fra byggepladsen siger, at de sagde fra over for problematisk entreprenør, mindst et år før statens bygherre reagerede på problemerne.

1
Campus

»Vi vidste IKKE, at der var SÅ mange måder at udføre den samme opgave på«

Københavns Universitet samlede den 1. juni alle medarbejdere, der udfører HR-opgaver på tre centre. En kæmpe organisatorisk forandring, som har været præcis så svær som ventet, men som også giver store fordele.

1
Campus

Optræk til byggeskandale på Københavns Universitet

Staten sprænger budgetterne på store prestigebyggerier på KU. Værst ser det ud på den ufærdige Niels Bohr Bygning, hvor kilder beretter om en byggeplads i kaos. Som foreløbig kulmination på problemerne truer KU med ikke at ville flytte ind i bygningen, og det kan give staten et milliardtab.

1