Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Campus

Til rusfest: Vi spurgte de nye studerende, hvordan det føltes i kroppen, og havde de haft tøjkrise?

»Der har været lidt tøjkrise, men det endte med at blive det, der lå øverst i skabet, for jeg tænkte, at der egentlig ikke er nogen grund til at tænke alt for meget over det.«

1
Campus

Tutor på SUND: »De nye studerendes forhold til tights bliver helt anderledes efter rusturen«

Nogle har været i gang siden før jul, og de glæder sig til at byde de nye studerende velkommen. Vi har spurgt en række tutorer fra forskellige egne af Københavns Universitet, hvordan de forbereder sig. Her skal du møde rusvejlederen Josefine Sinkjær Søndergaard fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

1
Campus

På Humaniora skal de nye russer grave i jord og lave revy

Nogle har været i gang siden før jul, og de glæder sig til at byde de nye studerende velkommen. Vi har spurgt en række tutorer fra forskellige egne af Københavns Universitet, hvordan de forbereder sig. Her skal du møde tre fra Det Humanistiske Fakultet.

1
Campus

54 Jura-tutorer glæder sig helt vildt: »August kan nærmest kun gå for langsomt!«

Nogle har været i gang siden før jul, og nu kan de snart ikke vente længere på at byde de nye studerende velkommen. Vi har talt med tutorer fra forskellige egne af Københavns Universitet om, hvordan de forbereder sig på at modtage russerne efter sommerferien.

1
Campus

På Institut for Statskundskab byder 120 tutorer 350 nye studerende velkommen

Nogle har været i gang siden før jul, og de glæder sig til at byde de nye studerende velkommen. Vi har spurgt en række tutorer fra forskellige egne af Københavns Universitet, hvordan de forbereder sig. Her skal du møde Ida Holm Sørensen, der er tutor på Statskundskab og Samfundsfag.

1
Campus

Rustur: På Statskundskab leder de studerende efter narrativet til deres kulinariske rejse

Op på den kreative hest, hvis du vil være kok på Statskundskabs rustur. Ansøgninger til stillingen skal nemlig præsentere et 'narrativ' for den 'kulinariske rejse', tutorerne, russerne og kokkene skal på.

1
Campus

Den store guide til Søndre Campus

Københavns Universitet har fire campusser. Her er din guide til Søndre Campus. Læs om fredagsbarer, kantiner, gemmesteder – kort sagt alt det, du skal bruge for at få overblik over studielivet på Københavns Universitets amagerkanske campus.

1
Campus

Uni-lingo: Din ordbog til Københavns Universitet

Der er meget at lære, når man begynder på Københavns Universitet – heriblandt et helt nyt sprog, der tales af universitetets omkring 50.000 indbyggere. Vi forsøger at hjælpe dig med denne uni-lingoens A-Å.

1
Videnskab

Sensation: Verdens grimmeste fisk har lagt æg i Øresundsakvariet

En havtaske har lagt en million æg i Øresundsakvariet, som hører under Københavns Universitet. Det er kun sket få gange i Skandinavien.

1
Campus

Set udefra: »Det bedste ved at arbejde i Danmark er al den tid, man har«

For et år siden besluttede postdoc Ana Filipa Correia da Silva sig for at satse på en forskningskarriere i Danmark. Det har været let for familien at falde til, men det har taget tid at lære at læse kollegaernes kropssprog.

1