Uniavisen
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Campus

Campus

Statskundskab dropper støtten til studerendes magasin

Som en del af besparelserne på Statskundskab har instituttet droppet støtten til det halvårlige studieblad Med Andre Ord. Redaktionen håber, at bladet kan fortsætte med finansiering fra studiemiljøpuljen og annoncører.

1
Politik

»Tyngdekraftens eksistens burde ikke være op til politisk debat«

On 22 April, scientists all over the globe will march in co-ordinated protests in 394 cities. Ian Bearden, a physicist and professor at UCPH, is organising the march in Copenhagen because he wants his children to inherit a liveable planet.

1
Campus

Se mit studiejob: Julia er youtuber med eget madprogram

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

1
Campus

Forskere marcherer til støtte for videnskaben

Er du bekymret for, at politikerne ignorerer videnskabelige fakta, når de træffer beslutninger? Så har du chancen for at protestere den 22. april.

1
Campus

Mød Tandsundhed Uden Grænser på Panum

Tandsundheden er elendig i de mest sårbare dele af verden. Kom og se, hvad Tandsundhed Uden Grænser gør ved det - på Panum den 20. marts.

1
Campus

Stort prestigebyggeri på KU bliver forsinket mindst et år

Bygningsstyrelsen giver fyret underleverandør skylden for udsættelse på mere eller mindre ubestemt tid af Niels Bohr Bygningen til 1,6 milliarder på Københavns Universitet. Universitetsdirektør forudser, at forsinkelsen ender i en regning til KU.

1
Campus

Se mit studiejob: Charlotte producerer teaterforestillinger hjemme fra sengen

Charlotte Schmidt Frandsen er producent på fynske teaterforestillinger, samtidig med at hun studerer i København. Hun vægter den praktiske erfaring over undervisningen, og det betyder, at hun enten må læse i toget eller "freestyle" sig gennem timerne.

1
Campus

KU risikerer betinget positiv akkreditering

Københavns Universitet kontrollerer ikke ofte nok om den enkelte uddannelse er forskningsbaseret, vurderer skandinavisk sammensat ekspertpanel. Det betyder en mellemfornøjet smiley til KU, og muligvis to år med statslig kontrol frem for frihed til at oprette uddannelser.

1
Campus

Så er der indflytningsfestival på Søndre Campus

Studerforeningerne på Jura fejrer indflytningen i de nye lokaler på Amager med en uges festival, der skal styrke fællesskabet blandt de studerende. Kulminationen: En stor fælles fredagsbar med de nye naboer fra Teologi og IVA.

1
Campus

Se mit studiejob: Kristian plejer sundhedssektorens IT-system

Studerende på Københavns Universitet arbejder i gennemsnit fem timer om ugen, men hvad laver de egentlig, når de stempler ind på studiejobbet? Uniavisen har spurgt en række studerende, hvad de bruger deres arbejdsdag på.

1