Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Campus

Undergrunds-bevægelsen, der kæmper for det tyske sprog

Studerende og ansatte på teologi forsøger at skabe en bevidsthed om, hvorfor det tyske sprog er vigtigt for deres fag. Og de har taget et lidt utraditionelt middel i brug – undergrundsbevægelsen »Deutsch, bitte«.

1
Kultur

En tunnel fra kunst til videnskab

Hans Bonde foreslår et øget samarbejde mellem kunsthistorie og naturvidenskab konkretiseret via en underjordisk tunnel til publikum fra det nye Naturhistoriske Museum til Statens Museum for Kunst.

1
Campus

To år efter: Det nye Absalon slår stadig knuder

»Absalon går stort set aldrig ned«, siger sektionschefen for Uddannelsesservice om KU’s platform for undervisning og læring. Alligevel oplever brugere, at platformen ikke fungerer, og at de ikke får respons på deres evalueringer.

1
Campus

KUA-crawl genoplivet: Amagers bedste fredagsbar kåret

Op mod 130 studerende indtog gangene på KU’s Søndre Campus, da den største KUA-crawl i mands minde løb af stablen. Samtidig kårede de Amagers bedste fredagsbar. Og vinderen er ...

1
Politik

Den krænkende sombrero

Københavns Universitet stak uforvarende hånden i et hvepsebo, da man bad de studerende på Jura om at droppe mexicansk udklædning til en fest, men hvordan kan en hat, en poncho og en skål nachos bringe sindene sådan i kog?

1
Uddannelse

My law story. Ombudsmanden talte fra hjertet om jura

En ny forening på Jura vil hjælpe de studerende med at vælge karriereretning via dialog med juridiske rollemodeller. Ombudsmanden lagde vejen forbi Søndre Campus som den første.

1
Campus

UniLiv (og Dennis): Den store fede guide til City Campus

Velkommen til CSS - stedet, hvor navigation lægger sig hen for at dø, hvor kaffen varierer i kvalitet (dog heldigvis mindre i pris), og hvor der er rigelig med mulighed for at drikke bajselademadder på en fredag eftermiddag.

1
Campus

»Jeg lå og tænkte på studiet i flere timer, når jeg skulle sove«

Det startede med søvnløshed og eksamensstress. Så fulgte hjertebanken, kronisk træthed og irritation. Efter et hårdt semester er Emil nu sygemeldt med depression. Og han er langt fra den eneste.

1
Campus

Det lykkelige Amager

I januar 2017 rykkede teologer, jurister og informationsstudier til Søndre Campus. Før flytningen var der protester og bekymringer. Vi tog ud og vejrede stemningen i dag.

1
Kultur

7 ting, du skal se til KU’s kulturnat

Døde dyr, eksplosioner, foredrag og hemmelige KU-kroge, der normalt er låst af. Vi guider dig rundt til kulturnatten den 12. oktober.

1