Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Campus

Den administrative elite har indtaget universiteterne

Mens antallet af HK’ere og sekretærer er næsten halveret på Københavns Universitet, er antallet af specialkonsulenter tredoblet. Men det har ikke lettet arbejdet for forskerne, der ifølge kritikere bruger unødig meget tid på administrative opgaver.

1
Campus

Søg støtte til dit projekt hos fakultetsrådene

Mangler du penge til dit næste sociale eller faglige arrangement på KU? Saltstænger og foredragsholdere betaler trods alt ikke sig selv. Studenterrådet og dit fakultetsråd er klar til at støtte gode studenterdrevne projekter, og HUMrådet har lige nu åbent for ansøgninger til deres støttepulje.

1
Kultur

Breaking: Det fulde program til forårsfestivalen

Aflys weekendturen til Berlin. Det musikalske lineup til forårsfestivalen den 10. maj er klar ...

1
Campus

»Det går langsomt op for mig, at jeg skal stå på en scene og synge på Bremen«

22-årige Anne Sofie Minor Büchler er sanger i statskundskabsrevyen, der har premiere om en uge. Midt i mellem prøver og aflytning af revysange er der både forelæsninger og et kollegiekøkken, der skal passes. 

1
Campus

Botanisk Have set fra fuglens perspektiv

Hortus Academicus: Videnskabelig vækstzone og i snart 150 år en uundværlig del af københavnernes rekreative liv.

1
Campus

Fra matros til madmor

»Jeg kan godt lide at sætte blomster på bordene og gøre det hyggeligt. Det er ligesom at have sin egen lille restaurant.« Lise Lotte Olsen har 300 daglige gæster i Spisehuset Gimle på Frederiksberg Campus, som hun kører alene.

1
Campus

Liste: 20 facts om dit uniliv

Du har udsigt til en årsløn på 368.965 kr. Din sidemakker er kvinde, du får 10 i specialekarakter, og du drikker mindre end dine forældre - men markant mere end din snedkerven.

1
Campus

Maltes Spalte gør op med nulfjelskulturen

Maltes Spalte tager livtag med nulfejlskulturen

1
Campus

Dekan stopper før tid - bliver rådgiver for rektor

John Renner Hansen, dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, har aftalt med rektor at stoppe som dekan fem måneder før tid. Det skal give den kommende dekan plads til at udpege tre folk til nøgleposter, skriver ledelsen for Københavns Universitet.

1
Campus

Snart skal alle kommende studerende intelligenstestes

De er allerede ved at indfase det for kvote 2-ansøgere, men fra og med 2021 skal alle, der søger ind på Københavns Universitet på deres karaktergennemsnit gennemgå en skriftlig test, der skal afgøre om de er egnede til en universitetsuddannelse.

1