Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Campus

Politik

Hun styrede TV2, nu skal hun bestyre KU

Merete Eldrup, tidligere administrerende direktør for TV2, bliver fra årsskiftet Københavns Universitets bestyrelsesformand.

1
Navne

Forsker vinder pris for at være god til Twitter og LinkedIn

At være god til at bruge sociale medier kan være vigtigt for forskere, mener årets modtager af Science Formidlingspris – men hver enkelt forsker skal reflektere over valget af metode.

1
Campus

Studenteridrætten afværger bankerot

En ny tilskudsaftale mellem Københavns Universitet (KU) og foreningen KU Studenteridræt løser problemet med en næsten to millioner-kroners budgetoverskridelse, som ellers truede foreningens eksistens.

1
Politik

Strid om ventilationsopgave giver nye problemer for Niels Bohr Bygningen

Virksomheden Proventilation som har skullet udbedre de enorme problemer med ventilation i Niels Bohr Bygningen har standset deres arbejde på grund af en strid om penge og ansvar for fejl.

1
Campus

Slut med bare at skrotte brugt it-udstyr på Københavns Universitet

It-udstyr fra Københavns Universitet skal ikke længere ende i en stor skrotbunke. Universitetets it-folk har indgået en aftale med en specialist i genbrug af computere. Hvis noget skal kasseres, genanvendes 90 procent af materialerne.

1
Politik

Olivia Boesen: Det skal være lettere for studerende at gennemskue forventningerne til dem

Studenterrådets spidskandidat Olivia Boesen, siger, at bestyrelsen skal sørge for, at der bliver afsat flere midler til kampen mod stress og ensomhed.

1
Campus

Valg-lingo: Ordene, du skal kende for at forstå valget på Københavns Universitet

Kandidatanmeldelse, stiller og valgområde. Der er mange ord og begreber at holde styr på, når man skal sætte sig ind i, hvad universitetsvalget på Københavns Universitet er for en størrelse. Uniavisen har din ryg: Her er din helt egen univalg-ordbog.

1
Politik

Det har dine medstuderende fikset for dig i studienævnet

Hvad laver de så, de studerende i studienævnene? En har sørget for, at hans medstuderende kan holde juleferie, og en anden har sat miljø og bæredygtighed på skemaet. Vi har talt med fire, der har repræsenteret deres medstuderende i et studienævn.

1
Debat

Bestyrelsesformandens tale ved årsfesten: »Jeg håber, at regeringen vil vise os tillid«

1
Campus

24 rengøringsassistenter overdrages til privat firma: »Det er mærkeligt, at man bare bliver skiftet fra den ene arbejdsplads til den anden«

Marianne Ager har været ansat på Københavns Universitet i over 30 år. Hun og kollegaen Kanwal Preet frygter, at deres arbejdsvilkår bliver forringet, når de mister deres ansættelse på universitetet.

1