Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Sidste udkald - 71 pladser tilbage på KU

OPTAG – Der er fortsat 71 ledige studiepladser på Københavns Universitets bacheloruddannelser. Men man skal være tjep, hvis man vil have nallerne i en. Ansøgningsfristen er nemlig den 16. august.

Den 30. juli offentliggjorde Københavns Universitet, at der var 310 ledige studiepladser. Gefundenes fressen for de mange tusinde ansøgere, der i første omgang fik afslag om optag på drømmeuddannelsen.

Interessen for universitetets ubesatte stole har da også været stor. Den 5. august havde KU modtaget 584 ansøgninger til de ledige pladser, og 239 af dem er nu blevet tilbudt en studieplads. Så efter første runde af ’ledig-plads-optaget’ er der nu kun 71 pladser tilbage.

»Det er lille smule flere end sidste år, men det er ikke mange pladser, når man tænker på, at KU i alt tilbød 7.727 ansøgere en studieplads i år. Hvis vi sammenligner med et mindre universitet som ITU, er vores efteroptag på ledige pladser dog ikke en lille sag. ITU havde 459 1. prioritetsansøgere og tilbød 226 af dem en studieplads pr. 30. juli,« udtaler studiechef Claus Nielsen fra Uddannelsesservice i en meddelelse fra KU

Stadig pladser af få

Efteroptaget betyder blandt andet at uddannelserne IT og Sundhed, Teologi, Fødevarer og Ernæring, Landskabsarkitektur, Nanoscience, Indoeuropæisk, Latin samt Musik nu kan melde fuldt hus.

Men kunne du blive fristet af eksempel Fysik, Geografi eller Informationsvidenskab, så kan du stadig nå at begynde som studerende på KU til september.

Men du skal skynde dig: Absolut sidste frist for ansøgninger til de ledige pladser er fredag den 16. august klokken 12.

Læs mere om studierne og ansøgning om ledige pladser på studier.ku.dk.

Seneste