Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Smil og selfies med rektor

Immatrikulation — Omkring 2.700 nye studerende var mødt op, da der fredag var immatrikulation på Københavns Universitet. Uniavisen var med – se billederne af alle de nye russer.

Der var godt fyldt op på Frue Plads med nye studerende, og KU’s bigband spillede »Uptown Funk«, da Københavns Universitet fredag den 31. august afholdt immatrikulation – den officielle indskrivning på KU.

Immatikulation

Den årlige officielle indskrivning på KU for nye studerende afholdes i uge 35.

Starten på den akademiske karriere.

Var indtil slutningen af det 18. århundrede ledsaget af et barskt optagelsesritual, hvor de ældre studerende udsatte russerne for diverse ydmygelser og ofte direkte mishandling.

Kilde: Københavns Universitet

Efter en afstikker til Frederiksberg Campus sidste år, var arrangementet rykket tilbage til Frue Plads, hvor de nye studerende var mødt op for at møde deres medstuderende og trykke rektor Henrik C. Wegener i hånden.

Der var gratis pølser fra Schulstad, chokolademuffins, som dekanerne delte ud i deres stand og kaffe, kage og studiestartsmagasiner hos Uniavisen.

 

Superhelt -
billede: Anders Fjeldberg
Russtuderende -
billede: Anders Fjeldberg

Superheltekostumer og falske overskæg

Traditionen tro var Henrik C. Wegener mødt op i fuldt ornat med rektorkåbe og -kæde, og efter en times tid, trådte han op på scenen for at holde sin velkomsttale. Her introducerede han alle dekanenerne og sagde blandt andet (på engelsk):

De yngste studerende og de mest erfarne forskere bruger præcis de samme våben – stærke argumenter, kritiske spørgsmål og progressive idéer

Henrik C. Wegener, rektor på KU

»Vi er samlet her i dag, ikke kun for at byde jer velkommen som nye borgere i denne gamle vidensrepublik, men også for at ære det, der samler os på tværs af dette vidtrækkende universitet: Den evige jagt på sandhed inden for forskning og modet til at udfordre din egen viden.«

Han fortsatte:

»Uddannelse er en evig historie om at kæmpe. Ligesom 1968 eller enhver anden revolution. Det er ikke en one way street – en simpel overførsel af viden fra underviser til studerende. Tricket er at skabe et vidensrum, hvor studerende og undervisere bliver kammerater. For de yngste studerende og de mest erfarne forskere bruger præcis de samme våben – stærke argumenter, kritiske spørgsmål og progressive idéer.«

Efter talen sang Danmarks største mandskor Studentersangerne Johan Ludvig Heibergs »Hellige Flamme«. Og så var det tid til at trykke rektoren i hånden, hvilket mange studerende benyttede sig af. Enkelte var i dagens anledning iført superheltekostume eller falske overskæg. Flere benyttede også lejligheden til at få taget selfies med Wegener.

Bagefter fortsatte mange af de studerende og tutorerne på Studenterhuset i Købmagergade, som holdt efterfest.

Der var kø ved indgangen til Frue Plads fredag kl. 14.
billede: Anders Fjeldberg
Studentersangerne øver kort før feststart.
billede: Anders Fjeldberg
KU bød velkommen til 9.806 nye studerende - hvilket både inkluderede dugfriske danske russer og internationale studerende. Omkring 2.700 af dem var mødt op.
billede: Anders Fjeldberg
Uniavisens kaffe- og snøffelbod serverede omkring 600 kopper kaffe og måtte melde snøffeludsolgt. Vi har stadig nogle Bastogne-småkager tilbage på redaktionen.
billede: Anders Fjeldberg
Dekan-teamet med rektor i baggrunden.
Mindst to var i kostume.
billede: Arkiv
Studerende i kø til det rituelle håndtryk med rektor. Næste stop var efterfesten på Studenterhuset.
billede: Arkiv
Annonce

Seneste