Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Smukfest for forskningsfotografi

Fotokonkurrence — ARTiS er en slags smukfest for alle forskere, der kan illustrere deres videnskabelige studier med et særligt overbevisende billede.

At forskere i stigende grad konkurrerer mod hinanden, er ingen nyhed. Siden 2015 har der tillige været afholdt en visuel konkurrence, der demonstrerer videnskabens evige søgen efter nye objekter og data, der skal dechifreres.

Konkurrencen hedder ARTiS, Art in Science. Den er arrangeret af Københavns Universitet, men dommerpanelet består både af forskere, videnskabelige tidsskrifter og kunstnere, der sammen udpeger vinderne – og forskere fra hele verden er inviteret.

Det kan godt blive ret smukt, når forskerne fx zoomer ind med deres mikroskoper. Uniavisen skrev i 2017 om resultatet af ARTiS-konkurrencen, men som nogle af billederne viser, er det ikke nødvendigt at skulle excellere helt ned på elektronmikroskopiplan for at være med.

Der er fx fem kategorier, og den ene af dem hedder trods alt ‘mega’ – mens de fire andre hedder nano, micro, mini og macro.

Billeder skal gøre folk nysgerrige

Nu kører konkurrencen på fjerde år, og lektor Karen Martinez, der er ansat ved Nano-Science Center på Kemisk Institut ved Københavns Universitet, og har startet ARTiS, siger, at det gælder om at vække folks interesse.

»Det bliver mere og mere vigtigt at kommunikere med offentligheden, både i forhold til opdagelser og innovation. Billederne kan vække publikums nysgerrighed, og så begynder de at forstå, hvad der ligger bag skønheden,« siger Karen Martinez.

Hun vil også gerne gøre det klart, at forskere fra absolut alle videnskabelige retninger er velkomne til at indsende deres fotografiske bud på fascinerende og smukke data, og at motiverne kan være alt lige fra biologisk materiale, arkæologiske fund og sågar landskaber.

Tilmeldingsfristen er 31. juli til konkurrence for 2018, og ARTiS har en hjemmeside, der fortæller mere om hvordan, du kan deltage.

Annonce

Seneste