Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Spænding, smil og pizzaslices: Første dag på KU

Introdag — Torsdag den 16. august mødte russerne for første gang hinanden på Søndre Campus. Det var en dag med både glæde, nervøsitet og brandtaler fra Studenterrådet. Vores studenterreporter var med.

Den nervøse og let forvirrede stemning, der gradvist breder sig ud over Søndre Campus’ solbeskinnede arealer, er ikke til at tage fejl af. Rundt omkring græsplænen ved KUA3 står små klynger af mennesker med foldede arme og flakkende blikke.

Allerede ved Islands Brygges metrostation blev de nye studerende budt velkommen af tutorer, medlemmer af Studenterrådet og en masse frivillige

Blikkene glider søgende over de mange vajende flag, bannere og skilte, der stedvist indfinder sig blandt den voksende menneskemængde. Hver især angiver de navnet på et af de mange studier, som de nye russer skal tilbringe de næste år som en del af.

Allerede ved Islands Brygges metrostation blev de nye studerende budt velkommen af tutorer, medlemmer af Studenterrådet og en lang række af andre frivillige. Alle er de mødt op for at give de nyankommne russer så god en start på deres KU-oplevelse som muligt.Det er torsdag, klokken er et par minutter i 17 og efter en af de varmeste somre i mands minde, er det endelig dagen, hvor Studenterrådets afholder deres årlige rusarrangement. Søndre Campus (i folkemunde bedre kendt som KUA) lægger rammer til gildet. I dag får samtlige nye KU-studerende mulighed for at møde alle deres medstuderende for første gang.

Den værste forvirring begynder så småt at lægge sig, i takt med at de nye russer finder plads under de rette bannere og skilte – i de fleste tilfælde efter at være blevet guidet godt på vej af diverse frivillige.

En kødrand af mennesker

Menneskemængden vokser stadig, og da klokken slår fem, er der en kødrand af russer og tilhørende tutorer klædt i farvestrålende t-shirts på græsplænen ved KUA3.

Luften er fuld af en blanding af spænding, nervøsitet og begejstring. Efterhånden begynder små halvcirkler at tage form, og inden længe er der tale om fuldendte rundkredse. Rundt omkring forsøger engagerede tutorer ihærdigt at igangsætte samtaler, og efter et stykke tid synes missionen at lykkes, da en højlydt summen begynder at brede sig over plænen.

Den begejstrede summen aftager først, da to repræsentanter for Studenterrådet indtager den interimistiske scene, som er placeret på græsplænen. Små morsomme bemærkninger og jokes undervejs fremkalder en nervøs latter blandt publikum, som vidner om, at den spændte stemning endnu ikke helt er forduftet.

»Det er jeres universitet«

Da Studenterrådets forperson, Amanda Büchert, kort efter indtager scenen, er det især de gentagne besparelser på uddannelsesområdet, uddannelsesloftet og fremdriftsreformen, der bliver fokuseret på.

»Det er vigtigt, at I husker på, at det er jeres universitet,” siger Amanda Büchert og fortsætter:

»De sidste år har politikerne igen og igen nedprioriteret uddannelse. De årlige nedskæringer ruller stadig, og fremdriftsreformer og uddannelseslofter indskrænker vores frihed som studerende.«

De sidste år har politikerne igen og igen nedprioriteret uddannelse
Amanda Büchert, forperson for Studenterrådet

Hun opfordrer de nye studerende til at engagere sig i studiemiljøet – også på tværs af studier og årgange.

»Det er, når vi mødes på tværs, at vi virkelig kan noget,« siger hun og fremhæver vigtigheden af at stå sammen i en tid, hvor studerenes medbestemmelse trues.

»Det er vores fælles opgave at gøre politikerne til skamme, når de påstår, at det vil være bedre med mere enstrenget ledelse og mindre studenterindflydelse, for de har ikke ret. Vores viden og erfaringer er helt igennem uundværlig, og det håber jeg på, at I vil være med til at vise dem.«

Da rektor Henrik Wegener efterfølgende træder på scenen for at byde de nye studerende velkommen, går mange af de samme tematikker igen.

»Gør en forskel!« siger han med kraft i stemmen og opfordrer ligesom Amanda Büchert de nye studerende til at gøre brug af den indflydelse, de har. »Tag det ansvar og brug det,« siger han.

Rektorens tale ender med et stort bifald. Som Henrik Wegener selv siger, skyldes det måske nærmere begejstring over, hvad der nu skal ske, end begejstring over talen i sig selv.

Lege og teambuilding-øvelser

Nu skal de nye russer nemlig lære deres medstuderende bedre at kende. Hvert studie får tildelt et område på Søndre Campus’ arealer, hvor de nye studerende med hjælp fra diverse lege og teambuilding-øvelser får mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med hinanden.

Rundt omkring lyder spørgsmål om, hvorvidt, der bør være ananas på pizza, eller om krimier er bedre end komedier

Rundt omkring lyder spørgsmål om, hvorvidt, der bør være ananas på pizza, eller om krimier er bedre end komedier. Der bliver speed-datet, lært nye navne og grinet.

Der bliver skålet, konverseret og delt pizza-slices og thaibokse fra madboderne, som i dagens anledning er blevet rullet ind på KUA’s arealer. Spænding hænger stadig i luften, men den er i selskab med latter. Alt tyder på, at forhåbningen om at komme hinanden nærmere opfyldes. For da skyggerne begynder at blive lange, og de mange nye russer og deres tutorer igen bevæger sig hen på græsplænen ved KUA3, breder den begejstrede summen sig igen over menneskemængden. Denne gang lidt højere.

 

Annonce

Seneste