Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

14.420 liter kold fadøl

Forårsfestival — Jeg glæder mig til at være frivillig, festlig og i forårshumør sammen med jer alle sammen, skriver Studenterrådets Ry Mette-Sofie Rybak i ugens klumme.

Kalenderen fortæller os at det er forår, men det føles næsten som om, at sommeren allerede har taget over, og den meget lange vinter er for længst glemt. Med en vejrudsigt, der siger 20 grader og fuld sol, løber Forårsfestivalen af stablen fredag den 25. maj.

300 seje frivillige har sat 3 scener op, og står klar i otte barer

Den skønne universitetspark mellem HCØ, DIKU og Museet bliver, for en enkelt dag, forvandlet til en festivalplads. 300 seje frivillige har sat 3 scener op, og står klar i otte barer til at servere 14.420 liter kolde fadøl, til alle de studerende og ansatte på KU, som gæster årets Forårsfestival.

Igen i år er det et stjernespækket musikprogram, der folder sig ud over de tre scener, Totem, Frekvens og Bjørnholm. Det bliver et kapløb med tiden, hvor der næsten ikke bliver tid til andet end at løbe fra scene til scene. Jeg styrter hovedkulds afsted og skal forsøge at nå både The Savage Rose, Soleima og Nelson Can, jeg skal forbi Det Fede telt, hvor Uniavisen holder quiz, og jeg skal købe mig en drink i Dekanbaren. Det er bare om at holde humøret i top og få tjekket programmet allerede nu.

Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at De Aktive Studerendes Pris skal overrækkes

Forårsfestivalen er det vigtigste og eneste sociale arrangement, som samler hele vores universitet. På tværs af fag og på trods af geografiske afstande kan vi mødes om musik og fællesskab. Vi kan mødes uformelt og drikke en øl med vores undervisere, og få sagt tak for den mega fede forelæsning sidste onsdag, eller sige tak til instruktørerne, der fik os igennem sidste eksamensperiode.

Vi bruger Forårsfestivalen til at hylde hinanden og alle dem som gør noget ekstra sejt for vores studie- og læringsmiljø. Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at De Aktive Studerendes Pris skal overrækkes. Jeg kan ikke afsløre, hvem der modtager prisen, men jeg kan fortælle, hvor vigtigt jeg synes det er, at vi husker at hylde de studerende, der lægger mange hundrede frivillige timer ved siden af deres studier, for at gøre vores alle sammens uni til et bedre sted at studere.

Jeg glæder mig også til at vi skal give vores administrative og tekniske personale lidt ekstra credit

Jeg glæder mig også til at vi skal give vores administrative og tekniske personale lidt ekstra credit, når vi overrækker TAP-prisen til en af de ansatte, som vi som studerende, måske ikke bemærker ligeså meget som vores undervisere, i hverdagen. Men nogle af disse, gør sig ekstra bemærket og gør en indsats ud over det sædvanlige og eller lige underfladen som for hele maskineriet til at kører som smurt, uden at vi nødvendigvis er i direkte kontakt med dem hverdag. En af det tekniske medarbejdere vil være heldig og som vi skal hylde, når vi fredag overrækker prisen.

Når vi hylder og fejrer hinanden, dyrker fællesskabssuset og siger tak for fede gruppearbejder, vejledninger og forelæsninger, må vi ikke glemme at hylde og sige tak til dem der sørger for at jeg kan gå og glæde mig til Soliema, dekanbar og rap i det Fede telt.

Bag dette forårsfantastiske og fede arrangement står en masse mennesker, som har arbejdet længe for at kunne løfte sløret for årets fest. Arrangementet er et samarbejde mellem KU, Studenterrådet og Studenterhuset. Studenterhuset skal fra mig hører en kæmpestor tak for at de får det til at lade sige gøre! Uden alles kæmpe indsats kunne det slet ikke lade sig gøre og samle os til en kæmpe fest. Jeg glæder mig til at være frivillig, festlig og i forårshumør sammen med jer alle sammen.

Annonce

Seneste