Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studenterrådet søger 250 forsvundne plakater!

Efterlysning — Vi brugte hele fredag på at sætte plakater op på CSS. Men nu er de alle sammen væk. Det skader studenterdemokratiet, og er spild af tid. Tid, som vi kunne have brugt på grønnere kantiner og kamp imod SU-besparelser.

Univalget er i gang, og vi står klar i morgenfriskt vejr med kaffe, flyers og klistermærker – og en spøjs erkendelse. I fredags hang vi nemlig hundredvis af plakater op på CSS. Men de mange timers arbejde viste sig at være lagt forgæves. For nu er vores plakater sporløst forsvundet!

Vores humør er selvfølgelig stadig højt, for vi kan se, at studenterdemokratiet står stærkt ude på fakulteterne. Men vi er alligevel overraskede over, at så mange af vores plakater pludselig er væk.

Sindssygt grundigt rengøringspersonale?

Vi ved selvsagt ikke, hvad der er sket – og vi hopper ikke til hurtige konklusioner. Tidligere har de Konservative Studerende oplevet hærværk på deres plakater, hvilket naturligvis er helt uacceptabelt. Men det er ikke sikkert, det er tilfældet her.

LÆS OGSÅ: Konservative Studerende udsat for hærværk

Hvis det er rengørings-personalets arbejde, så har de godt nok gjort det grundigt

Der kan nemlig sagtens ske smuttere. I en anden sag oplevede Konservative studerende at deres plakater var blevet hevet ned og malet henover og deres Twitter-opslag om sagen gik viralt. Men det viste sig, at det var rengøringspersonalet, der ved et uheld havde fjernet plakaterne – og at det var nogle studerende der troede det var skrald, der havde brugt dem som underlag til at male pynt til deres julefest. En misforståelse, vi helst ikke vil skabe.

Alligevel synes vi, at 250 forsvundne plakater er en slat. Hvis det er rengøringspersonalets arbejde, så har de godt nok gjort det grundigt og konsekvent. Det skader studenterdemokratiet, og det er spildt arbejde vores frivillige.

Grønnere kantiner og bæredygtighed

Stemningen er dog god, når vi står klar med kaffen på dit campus. Det eneste, som ville gavne vores kamp for et grønt universitet mere end vores frivilliges engagement, var, hvis en modig sjæl fandt vores plakater! Alt andet er spild af ressourcer og tid, som kunne være gået med at skabe grønnere kantiner, sikre bæredygtighed i universitetsbestyrelsen og at demonstrere mod SU-forringelser.

LÆS OGSÅ: Her er Studenterrådets mærkesager ved univalget

Vi udlover en dusør på en studenterhåndbog og en pose Haribo til den godhjertede studerende, som finder vores plakater! Men det vigtigste er selvfølgelig, at du stemmer til univalget. Vi har din ryg med gratis kaffe i rigelige mængder, uanset hvor på KU du befinder dig, hvis du bruger to minutter på at stemme.

Seneste