Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende besætter rektors kontor igen

Aktion — En gruppe studerende har torsdag den 22. november besat rektor Henrik Wegeners kontor. Alle er velkomne, skriver HUMrådet.

Københavns Universitets (KU) rektor Henrik Wegener må finde et andet sted at arbejde for anden gang inden for få dage.

Fredag den 16. november besatte en gruppe studende hans kontor i forbindelse med universitetets årsfest – og torsdag den 22. november gentog de handlingen.

Denne gang løber blokaden fra klokken 8.00 morgen til 18.00, hvor Henrik Wegener altså må snuppe en hjemmearbejdsdag eller finde et andet lokale at styre universitetet fra.

HUMrådet skriver på sin Facebookside, at besættelsen sker i protest mod besparelserne, som regeringen vil gennemføre på uddannelsesområdet. Dagen vil de studerende bruge på at fortsætte opbygningen af en bevægelse imod nedskæringerne og til at bygge bredere alliancer.

Malte Kolze, næstformand i HUMrådet, sagde, da Uniavisens fotograf kiggede forbi rektorkontoret fra morgenstunden, at de de vil fortsætte protesterne, indtil de får deres krav igennem, og nedskæringerne bliver rullet tilbage.

HUMrådet henviser til, at regeringens besparelser betyder, at Det Humanistiske Fakultet på KU skal spare 37 millioner kroner de næste to år og vil betyde en ny fyringsrunde.

HUMrådet skriver på Facebook er alle er velkomne til at komme og deltage i besættelsen i Nørregade 10, hvor der vil være oplæg, debatter og taler i løbet af dagen.

Blandt andet skulle Rosa Lund, uddannelsesordfører for Enhedslisten og Sofie Carsten Nielsen, uddannelsesordfører for Det Radikale Venstre kigge forbi. Amanda Büchert, forkvinde for Studenterrådet ved KU, og Sana Mahin Doost, forkvinde for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), holder begge tale, og der vil være digtoplæsning ved Harald Toksværd, religionsvidenskabsstuderende og netop udkommet med digtsamlingen Amerika18.

»Ønsker andre at læse digte op, kan det også lade sig gøre,« står der i programmet.

Seneste