Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende giver regeringen skylden for forhandlingsforlis

Regeringen spiller hasard med uddannelserne, når den vil bruge globaliseringsmidlerne til at lukke hullerne i sine budgetter, mener DSF

Regeringen bærer det fulde ansvar for, at forhandlingerne om globaliseringsmidlerne mellem regeringen, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre i går brød sammen, lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd (DSF).

Partierne kunne ikke blive enige om VK’s varslede omlægning af børnechecken til en såkaldt ungeydelse, der skal kunne fratages forældre, hvis 15-17-årige børn ikke er under uddannelse eller i arbejde.

Men diskussioner om børnechecken har heller ikke noget at gøre i forhandlinger om globaliseringsmidler, mener Nils Wiese, der er uddannelsespolitisk ordfører og næstformand i DSF.

Regeringen spiller hasard

»Det er dybt problematisk, at regeringen blander alle mulige ting ind i globaliseringsforhandlingerne. Ved at blande ungepakken ind i forhandlingerne om globaliseringsmidler har regeringen fuldstændig fjernet fokus fra uddannelse.«

»Det her går ud over vores uddannelser og dermed hele landets økonomi. Regeringen spiller hasard med uddannelse,« siger Nils Wiese.

De studerende har i lang tid råbt op om, at de danske uddannelser er underfinansierede, men er kun blevet mødt med yderligere budgetnedskæringer, lyder det fra DSF.

Midler skal bruges på uddannelse

Videnskabsminister Helge Sander giver oppositionen ansvaret for at forhandlingerne forliste, og at millioninvesteringer i grøn forskning, samt renovering og modernisering af laboratoriebygninger, dermed ikke bliver til noget.

Men det er heller ikke det, globaliseringsmidlerne bør bruges på, mener de i de DSF.

»Det nytter ikke, at regeringen vil bruge pengene til at lukke budgethuller, til prestige-forskningsprojekter og til at renovere bygninger. Der er et akut behov for, at de giver et reelt løft til uddannelsessystemet, og det er nu, de skal gribe til handling,« siger uddannelsespolitisk ordfører Nils Wiese.

ser@adm.ku.dk

Seneste