Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Udfrit Fogh om krigen

KRIG - Hvem vinder i Afghanistan - Taleban eller de allierede styrker? Få svaret på, hvad Anders Fogh Rasmussen selv tror, hvis du ellers tør stille spørgsmålet, når NATO-chefen lægger vejen forbi Københavns Universitet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er så småt gået i gang med de indledende manøvrer i det vanskelige projekt, der går ud på at trække danske soldater hjem fra Afghanistan på en ikke-nederlagsagtig måde. For første gang talte han den 12. august om, at Danmark ikke skal have kamptropper i Afghanistan i 2014-2015. Det var et ønske, ikke et løfte, men katten er ude af sækken.

Selve krigen, derimod, ser ikke ud til at have fundet en udløbsdato endnu.

Danskerne er ellers trætte af krig. Rambøll Analyse Danmark spurgte for nylig, skrev Jyllands-Posten, 970 danskere, om Danmarks soldater skal blive i Afghanistan, og 53,3 procent svarede nej. Kun 40 procent svarede ja.

Hård debat med NATO-chefen

Der er nok at forholde sig til for NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, som selv, under Irak-krigen, fik erfaring med at vikle Danmark ud af en upopulær konflikt, inden udfaldet af krigen overhovedet var givet. Hvad mener han, at Danmark bør gøre denne gang?

Det kan alle blive klogere på tirsdag den 31. august, når Fogh Rasmussen checker ind i Københavns Universitets festsal til en snak om, hvad der er status i den lange krig i Afghanistan. Lektor Mikkel Vedby Rasmussen, som forsker i sikkerhedspolitik på Institut for Statskundskab, bliver manden, der skal holde generalsekretæren til sagens hårde kerne, men folk i salen får også lov at give deres besyv med.

Der er lagt op til åben debat med publikum, så det kan sagtens blive hedt. Alle er velkomne, og arrangementet er til overflod gratis.

Link til tilmelding.

Rettelse: Vi skrev først, at arrangementet foregår den 31. oktober, men det er den 31. august.

chz@adm.ku.dk

Seneste