Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Ugerevy nr. 11: Binære toiletter og penge, der lugter

Podcast — Hvori vi drøfter, hvordan KU mon vil koble sig på den inkluderende toiletskiltsbølge, og redaktionens graver forklarer, hvad der dog kan være galt med at modtage millioner til forskning fra de store fonde.

På CBS har toiletskiltenes piktogram-mand og -kvinde fået følgeskab af et tvekønnet væsen, der skal signalere inklusivitet. På KU har ledelsen endnu ikke drøftet, hvordan man kunne skilte i et mere rummeligt og progressivt uni-miljø, og vi spørger, om CBS har fundet den ideelle skiltningsmodel.

Vi vender også en aktuel rapport om unge forskeres karrieremuligheder på de danske universiteter. Den viser, at det generelt er blevet sværere end tidligere at nå fra ph.d.-niveau til en stilling som lektor, men er man kvinde med børn, er den helt gal.

Og så taler vi om forskningsfonde. Blot 10 bevillingsgivere står for 75 procent af Københavns Universitets eksterne penge til forskning, siger redaktionens graver, Claus Baggersgaard, der i øjeblikket undersøger, hvad afhængigheden af store pengeinteresser kan betyde for universitetet.

Følg Uniavisens ugerevy på iTunes.

Annonce

Seneste