Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Universitetet er altså også den virkelige verden

Ordvalg — Kan vi stoppe med at sige »den virkelige verden« om alt det, der sker uden for universitetets mure? Virkeligheden er også her.

Jeg har observeret, at mange af mine KU-fæller deler verden op i universitetet på den ene side og »den virkelige verden« på den anden. Denne sprogbøf lader til særligt at have slået rødder blandt os jurister.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Jeg vælger at tro, at det ikke gælder på andre fagområder, men skulle det være tilfældet, så kan vi passende udstrække opfordringen til andre fagområder også: Lad os stoppe med den meningsløse opdeling.

På Det Juridiske Fakultet, hvor jeg har min gang, taler de studerende begejstret om, hvad de skal, når de er »færdige på universitetet og kommer ud i den virkelige verden«. På uddannelsen uddanner vi jurister med kompetencer, der efterspørges i »den virkelige verden«, og i forskningsmæssig henseende er det vigtigt ikke blot med den teoretiske fordybelse men, at der også leveres praksisnær forskning til »den virkelige verden«.

Lige virkelige

Jeg har også selv været derude, altså i den omtalte »virkelige verden«. Efter små otte års forskning søgte jeg praktisk erfaring i advokatbranchen og blev straks mødt med et »velkommen til den virkelige verden«.

Som var jeg landet på jordkloden efter en tur i rummet.

… begge steder udgør »den virkelige verden«

Da jeg i 2022 søgte tilbage til Det Juridiske Fakultet, var det imidlertid ikke et flugtforsøg fra »den virkelige verden« men derimod for at bidrag mere til den. Faktisk kan jeg konstatere efter ophold både inden og uden for universitets mure, at begge steder udgør »den virkelige verden«.

LÆS OGSÅ: Vi er også »rigtige« jurister

Måske skulle vi anerkende det, så vi bedre kan synliggøre universitetets bidrag til verden uden for universitetets mure.

Et uvurderligt bidrag

Som den ypperlige vidensfabrik KU er, producerer vi både kompetente kandidater og ny forskning på adskillige områder, der kan være med til at skabe positive samfundsforandringer.

Den viden kan bibringe nuancer til alverdens problemstillinger og konflikter uden for universitetets mure – en viden, som verden har brug for, så vi altid kan træffe beslutninger og debattere på et oplyst grundlag.

LÆS OGSÅ: Jurastuderende: Afskaf den usøde ventetid på karakterer

Som forskere og undervisere står vi ikke inde bag universitets mure og skuer ud på virkeligheden som en guldfisk bag glasset. Vi er en del af den virkelige verden. Den virkelige verden består af både store tanker og af hverdagspraktik og alt derimellem. Verden ville være et fattigt sted med det ene uden det andet, og universitetet har en kerneopgave, der består i at være en del af den virkelige verden.

Seneste