Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Værdikæmpernes fight night

MUNDKAMP - Festivalen Golden Days kaster den vestlige verdens værdier lodret op i luften og lader en fornem forsamling kloge hoveder slås om dem, når de falder ned igen. Hele næste uge er dedikeret til Værdi-Battles.

Tag som den ene ingrediens en håndfuld af de emner, der kan få diskussionslystne danskere til at knalde issen i loftet af ophidselse. Tag som den anden en flok offentlige debattører, som på dygtig og ilter vis kan forme ræsonner så smidigt som en klump margarine.

Blandt debattørerne, skub dem foran et publikum, stik til deres værdier, og afvent. Resultatet bliver et sydende hedt lokale med argumenter hvislende gennem luften som kastestjerner.

Fra den 20.- 24. september inviterer festivalen Golden Days hver dag til Værdi-Battle på Medicinsk Museion, hvor en række debattører går til makronerne og udfordrer hinanden til verbal værdikamp. Med punchlines så velplacerede som et nunchaku-slag i tænderne.

Fra højre til venstre

Temaet for årets Golden Days er 1700-tallet, og emnerne, der skal diskuteres, har alle rod i oplysningstiden. Alle debatterne indledes med en kort forelæsning af en universitetsprofessor og holdes i snor af en journalist eller tv-vært.

Publikum kan slynge spørgsmål efter panelet, og har således muligheden for at diskutere ytringsfrihed med Flemming Rose og Ditlev Tamm, liberalisme med Asger Aamund eller værdikamp med professor Gerard Delanty fra University of Sussex.

Eller skændes om tro med Enhedslistens Osama Hamza, kosmopolitanisme med Tøger Seidenfaden og Claes Kastholm, eller tolerance med Rune Engelbreth.

Fra Københavns Universitet deltager flere lektorer og professorer. Blandt andet kan man opleve forelæsninger af professor i Nordisk Filologi Thomas Bredsdorff og filosof Klemens Kappel. Se det fulde program hos Golden Days her.

ser@adm.ku.dk

Seneste