Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Bliv Facebook-ven med din studievejleder

Studievejledninger har lettere ved at nå de studerende på Facebook end på KU's egne portaler

»Hold øje med vores statusopdateringer og vægopslag – det kan være nyttig info for dig.«

Sådan skriver studievejlederne for Film- og Medievidenskab på deres nye Facebook-profil.

Sammen med Pædagogik, Naturvidenskab og Institut for Engelsk, Germansk og Romansk (EnGeRom) er det en af fire studievejledninger på KU, der nu er kommet på Facebook.

Effektiv kommunikation

På Facebook giver studievejlederne besked om alt fra eksamen og formalia til faglige arrangementer.

»De studerende kigger nok mere på deres Facebook end på deres KU-mail eller punkt.ku. Så det er simpelthen mere effektivt at kommunikere på den her måde,« siger studievejleder på EnGeRom Andreas Ingemann Bramsen.

Studerende, der ikke er på Facebook, skal dog ikke fortvivle. Studievejlederne forsikrer, at Facebook kun er et supplement til de eksisterende mailinglister og hjemmesider.

Flere kommer på Facebook

Sidste år afholdt KU et kursus for studievejlederne om brugen af nye medier. Og flere studievejledninger vil i løbet af året indtage Facebook.

For eksempel den nye uddannelse Kommunikation og IT.

»Vi har planer om at oprette en Facebook-profil i næste uge. Vi er interesseret i at være der, hvor de studerende er,« siger studievejleder på uddannelsen Caroline Nauntofte.

Naturvidenskab har få venner

Institut for Engelsk, Germansk og Romansk er den studievejledning, der med sine 309 venner, er mest velbesøgt. Film- og Medievidenskab har 187, mens Naturvidenskab har sølle 18 venner.

Ifølge studievejlederne selv, er der dog ikke tale om en popularitetskonkurrence.

»Jeg vidste faktisk slet ikke, at vi var dem med flest venner. Men det er nu heller ikke så vigtigt,« siger Andreas Ingemann Bramsen fra EnGeRom.

mahp@adm.ku.dk

Seneste