Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Dansk Magisterforening protesterer over Niels Bohr-forsinkelse

Vi kan ikke planlægge vores arbejde, siger lektor og tillidsmand for 250 medarbejdere på Niels Bohr Institutet. Han forudser, at forsinkelserne på KU's kommende laboratorier kan koste forskningsbevillinger. DM beder om en afklaring af byggeprocessen.

Forsinkelser og en milliard-fordyrelse af Niels Bohr Bygningen giver problemer for de forskere, som havde set frem til at flytte ind i nye laboratorier på Københavns Universitet.

Fysiker Bjarne Andresen, der er lektor og Dansk Magisterforenings tillidsmand for 250 medarbejdere på Niels Bohr Institutet, kalder problemerne med byggeriet »frusterende,« ifølge en pressemeddelelse fra DM.

»De mange udskydelser af flytningen betyder, at vi ikke kan planlægge vores arbejde herunder ikke mindst vores forskning,« siger Bjarne Andresen.

Han påpeger, at det tager et halvt til et helt år at lukke udstyret på Niels Bohr Institutet ned og få det til at fungere i en ny bygning. Forskerne har behov for at kende tidsplanen for flytningen i god tid for at tage højde for dette tidstab i deres planlægning.

DM: vi vil have hurtig afklaring

Dansk Magisterforenings formand Camilla Gregersen siger, at problemerne med byggeriet giver »en meget ærgerlig usikkerhed.«

»Jeg håber, der kommer en hurtig afklaring på det videre forløb, for lige nu bliver der sat spørgsmålstegn ved, om forskningsmiljøerne overhovedet kan flytte ind den nye bygning. Og det er brandærgerligt. Stabile og gode forskningsmiljøer har også betydning for international rekruttering,« siger Camilla Gregersen ifølge DM.

Camilla Gregersen hentyder her til, at det ikke kun er Niels Bohr Bygningens færdiggørelsestidspunkt og budget, som er usikre. Måske flytter KU aldrig ind i bygningen, hvis prisen ender med at blive højere, end universitetet vil acceptere. Det har Anders Boe Haauggard, vicedirektør for Campus Service og byggeansvarlig på KU, sagt til Uniavisen og Politiken.

Byggeproblemerne kan også ødelægge muligheder for at finansiere forskningen på Niels Bohr Institutet, siger Bjarne Andresen:

»Det stiller os dårligere i den internationale konkurrence om nye forskningsresultater og i et dårligere lys hos de fonde, der har bevilliget penge til forskningen.«

Seneste