Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Dekan: Der kommer ikke til at ske dramatiske ændringer på Antropologi

Svar — Dekan Mikkel Vedby Rasmussen svarer de studerende i Fagrådet på Antropologi, der efterlyser gennemsigtighed, dialog og inklusion oven på institutlederens fratrædelse og dekanens indsættelse på posten.

Kære Antropologisk Fagråd

At Bjarke (Oxlund, afgående institutleder på Antropologi, red.) har valgt at opsige sin stilling er selvfølgelig hans personlige beslutning; og det er ham, der vælger i hvilket omfang, at han vil dele sine bevæggrunde med instituttets medarbejdere og studerende. Jeg må ikke fortælle om hans personaleforhold. Jeg kan dog sige, at jeg sætter stor pris på Bjarke og hans indsats – og at jeg har gjort meget for at prøve at overtale ham til at blive.

LÆS OGSÅ: Studerende til dekan og fratrædende institutleder: Vi har også en stemme

Jeg kan oplyse at det er normalt, at institutlederen findes uden for instituttet selv. Både Bjarke og hans forgænger kom udefra, selv om de kendte miljøet godt, inden de blev ansat. Jeg har aldrig haft planer om at foretage faglige beslutninger for Antropologi uden at involvere fagpersonerne. Det er noget jeg gør på daglig basis, fx når jeg ansætter lektorer og professorer på alle SAMF’s fag.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Antropologi er et centralt samfundsvidenskabeligt fag, der uddanner gode kandidater. Der er rigtig meget godt at bygge på, også selv om regeringsindgreb og instituttets dårlige økonomi desværre har påvirket instituttet de sidste år. Vi har brugt mange penge fra den fælles kasse til at dække instituttets underskud, og det planlægger vi at gøre i en årrække.

LÆS OGSÅ: Lektor: SAMF-dekan er gået amok 

Instituttets udfordringer kan vi jo ikke løbe fra, men jeg har arbejdet tæt sammen med Bjarke om at løse dem, og vil arbejde med hans efterfølger for at gøre det samme. Jeg regner med, at vi har en ny institutleder til foråret.

På den baggrund kan jeg berolige med, at der ikke er udsigt til dramatiske ændringer. Det udtryk må, som en række andre betragtninger i det nævnte indlæg, stå for forfatterens (Heiko Henkel, red.) egen regning.

Seneste