Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Flyt ind hos Frank

STUNT - Studenterrådet udlejer Københavns rådhus til boligtrængende studerende.

Fra lygtepæle i København lokker en nydelig tegning af rumfordelingen i Martin Nyrops røde rådhus i København. Det er let at forestille sig, at bygningen med det 105 meter høje tårn kunne blive en ok lejlighed, måske endda med plads til at dele med vennerne.

Forbipasserende kan rive en nummerslip af nederst på opslaget, hvis de er interesserede i at bo til leje hos overborgmester Frank Jensen og det øvrige bystyre.

Kim Frank ned

Studenterrådet oplyser, at de har hængt i alt 500 udlejningssedler op i de seneste dage.

»Siden sidste tirsdag har vi forsøgt at få overborgmesteren i tale. Det vælter ind med nystartede studerende i København, og vi har virkelig brug for, at overborgmesteren hjælper processen med at få bygget markant flere ungdoms- og studieboliger i gang,« skriver Studenterrådsformand Bjarke Lindemann Jepsen i en pressemeddelelse.

Kampagnen er en gimmick, der skal tirre overborgmester Frank Jensen til at interessere sig mere for hovedstadens studerendes boligbehov. Hvis bystyret bliver kimet ned af boligsøgende unge, kan det måske tvinge overborgmesteren til at reagere.

3.000 nye boliger på vej – men 1.000 forsvinder om året

Foreløbig har de studerende ikke haft held til at rokke ved rådhusets byggeplaner i København i de kommende år. Men kommunen har tidligere fortalt Universitetsavisen, at målet er at få private bygherrer til at opføre 3.000 nye ungdoms- og kollegieboliger inden 2025.

Ifølge Danske Studerendes Fællesråd er det for lidt. »Alle prognoser viser, at op til 40.000 mennesker vil flytte til København de næste syv år. Hvis kommunens svar er, at bygge 3.000 boliger frem til 2025, samtidig med, at forvaltningen selv oplyser, at der vil forsvinde 1.000 små betalelige boliger for studerende om året, så er det et regnestykke, der i min verden ikke går op,« sagde DSF-formand Torben Holm til Universitetsavisen tidligere på måneden.

I øjeblikket står over 10.000 unge i kø til en kollegiebolig i København, oplyser Studenterrådet. 1.100 er på den såkaldte akutte venteliste.

chz@adm.ku.dk

Seneste