Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Først regnede det på juristerne – så dryppede det på rektor

Watergate — Det vakte en del morskab, da det i juni regnede det ind af tagvinduerne på Søndre Campus. Da rektor Henrik Wegener var på besøg den 19. september, var den gal igen.

Det affødte en lind strøm af Facebook-jokes, da Uniavisen i juni kunne berette, at det regnede ind på juristerne i deres splinternye bygninger på Søndre Campus.

Vittige studerende døbte det hurtigt Juras egen Watergate-skandale i deres gruppe på Facebook.

Det var computeren, der styrede tagvinduerne, der var fejlprogrammeret af entreprenøren, så vinduerne åbnede, når det regnede og lukkede, når solen skinnede, lød forklaringen. Det gjorde ikke morskaben mindre.

Problemet er ifølge Søren Höffner, driftschef for bygninger i Søndre/City, løst, men da rektor var på rundtur på Søndre Campus med Studenterrådet trængte der vand ind igen – dog i mindre mængder.

Utæt inddækning var årsagen

Jurastuderende Bolette Birk Rich og teologistuderende Lucas Antonio Madsen stod i juristernes Videnscenter – en stor, smuk aula – og fortalte om forholdene på deres uddannelser, da en noget overrasket Henrik Wegener udbrød: »Hov. Nu drypper det.«

Rektors rundtur på Søndre Campus - Videncenter på Jura

Søren Höffner forklarer, at det var en utæt inddækning omkring et af tagvinduerne, der var synderen denne gang.

Den er nu skiftet, men han beskriver det som Murphys lov, at det netop begyndte at regne, da rektor stod i nærheden af tagvinduet med den utætte inddækning.

Skal gennemgå fejl

Søren Höffner tilføjer, at der er aftalt et års gennemgang, af det store 48.000 kvadratmeter store campus-byggeri i november.

Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet, KU, som er bruger, og entreprenørerne skal gennemgå fejl og mangler.

Der er stadig nogle mekaniske fejl ved dørene, loftsplader, der falder ned og tekniske systemer, der ikke virker, fortæller Søren Höffner.

»De skal finde ud af, hvilket firma, der har ansvaret for at udbedre det. Det kan både være selve systemet og kabelføringen, der årsagen, så det kan blive en slåskamp at blive enige,« siger han.

Seneste